«Το Twitter αξίζει τώρα το ένα/τρίτο του ποσού που πλήρωσε ο Μασκ για αυτό», γράφει η Wall Street Journal, επικαλούμενη σχετική εκτίμηση του κολοσσού της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Fidelity.

Η Fidelity αναθεώρησε προς τα κάτω, στα περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια, την αξία του κοινωνικού δικτύου για το οποίο όμως ο Ιλον Μασκ είχε πέρυσι πληρώσει 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σημειώνεται ότι η Fidelity έχει, μέσω του Fidelity Blue Chip Growth Fund, μερίδιο στο Twitter η αξία του οποίου ωστόσο έχει μειωθεί από τα 19,7 εκατ. δολ. τον περασμένο Οκτώβριο στα 6,6 εκατ. δολ. στα τέλη Απριλίου.

Το Twitter έχει οικονομικές δυσχέρειες από τότε που ανέλαβε ο Μασκ. Μετά την επιβάρυνση της εταιρείας με χρέος 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η ασταθής λήψη αποφάσεων και οι προκλήσεις του Μασκ με τη συγκράτηση περιεχομένου οδήγησαν τα διαφημιστικά έσοδα σε μείωση κατά 50%, δήλωσε ο Μασκ τον Μάρτιο.

Μια προσπάθεια ανάκτησης αυτών των εσόδων με την πώληση συνδρομών στο Twitter Blue έχει αποτύχει μέχρι στιγμής. Στα τέλη Μαρτίου, λιγότερο από το 1% των μηνιαίων χρηστών του Twitter είχαν εγγραφεί.