Το ζήτημα της προσέλκυσης της νεολαίας τέθηκε στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠαΣοΚ, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα, υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη, από έμπειρα στελέχη τα οποία συμμετείχαν στη σύσκεψη, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρεόυ, ο Θόδωρος Μαργαρίτης και ο Νίκος Σαλαγιάννης.

Οργανωμένο σχέδιο για τους νέους

Στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση του ΠαΣοΚ κατάφερε, πέραν της συνολικής αξιοσημείωτης ανόδου, να ανεβάσει σημαντικά τα ποσοστά του και μεταξύ των ψηφοφόρων της ηλικιακής ομάδας 17-24. Συγκεκριμένα, το ΠαΣοΚ συγκέντρωσε το 10,5% των ψήφων, την ίδια ώρα που στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, όσον αφορά τότε την ηλικιακή ομάδα 18-24, είχε συγκεντρώσει το 4,9%. Ο υπερδιπλασιασμός αυτού του ποσοστού δημιουργεί, όπως είναι φυσικό, αισιοδοξία στο ΠαΣοΚ, καθώς αποδεικνύει πως η παράταξη μπορεί να επενδύσει στο μέλλον, ενώ φαίνεται πως έχει αρχίσει να αποκτά έρεισμα μεταξύ των νεαρότερων ψηφοφόρων.

Στελέχη του κόμματος ανέφεραν στο πλαίσιο της συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου πως υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο περιθώριο ανάκαμψης, όσον αφορά πάντα την ψήφο της νεολαίας. Για να συμβεί αυτό υπήρξε συμφωνία πως θα πρέπει να εκπονηθεί οργανωμένο σχέδιο. Κατά τη διάρκεια του πολιτικού συμβουλίου μάλιστα συζητήθηκαν και κάποιες κινήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πολιτικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τον γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Σπυρόπουλο, να επιληφθεί του σχεδίου προσέγγισης της νεολαίας.

Το μουσικό event που τέθηκε επί τάπητος

Μία από τις ενέργειες που τέθηκαν υπό συζήτηση είναι και η διοργάνωση ενός μεγάλου μουσικό φεστιβάλ, το προσεχές χρονικό διάστημα, εντός βέβαια της προεκλογικής περιόδου, με τη συμμετοχή νεανικών μουσικών συγκροτημάτων, τα οποία δεν είναι ευρέως αναγνωρισμένα αλλά θα μπορούσαν να προσελκύσουν νεανικό κοινό. Ως πιθανή τοποθεσία, εάν εφόσον προχωρήσει η συγκεκριμένη διοργάνωση, αναφέρθηκε το Ζάππειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου συζητήθηκε και γενικότερα το ζήτημα του πολιτισμού αλλά και η άμεση συσχέτιση του ως απαραίτητη προϋπόθεση της δημοκρατίας. Ο πολιτισμός φαίνεται να είναι ένα από τα θέματα που θα θέσει εντονότερα στην προεκλογική περίοδο το ΠαΣοΚ, συγκριτικά με την προηγούμενη.