Η ατζέντα της ημέρας: Η κόντρα για τα φορολογικά – Οι κατηγορίες των αστυνομικών – Η έξαρση της Covid

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό άναψαν οι σχεδιασμοί των κομμάτων για την φορολογία. Βαρύ είναι το κατηγορητήριο για τους πέντε αστυνομικούς στον Έβρο. Υπουργικό κοστούμι ράβουν κορυφαία στελέχη στην Τουρκία.

1

«Πόλεμος» για τα φορολογικά με το βλέμμα στο Κέντρο

  • Η αφορμή: Πολιτική κόντρα ξέσπασε για την φορολογική πολιτική των κομμάτων. Όλα ξεκίνησαν από την Ελένη Χρονοπούλου του ΠαΣοΚ, η οποία σε συνέντευξή της τόνισε ότι κάποιοι φόροι θα αυξηθούν, ενώ κάποιοι άλλοι θα μειωθούν, με την ίδια λίγο αργότερα να λέει ότι έκανε «σαρδάμ».
  • Η συνέχεια με Δουδωνή: Ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΠαΣοΚ Παναγιώτης Δουδωνής ανάφερε από την πλευρά του ότι θα υπάρξει φορολόγηση με κλίμακα, δηλαδή θα επιβληθεί φόρος 5% για ποσά έως 50.000 ευρώ, 10% για ποσά από 50.000 μέχρι 100.000 και 10% με 15% για ποσά από 100.000 και άνω.
  • Οι εξηγήσεις: Ο Ακης Σκέρτσος επιτέθηκε στο ΠαΣοΚ με αφορμή αυτές τις δηλώσεις αναγκάζοντας τον Δημήτρη Μάντζο να δώσει εξηγήσεις ενώ στο θέμα της φορολογικής πολιτικής αναφέρθηκε και ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την ομιλία του στη Χίο.
2

Βαριές κατηγορίες για τους πέντε αστυνομικούς στον Έβρο

  • Τα αδικήματα: Σε βάρος των πέντε αστυνομικών ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εισόδου πολιτών τρίτων χωρών χωρίς έλεγχο, διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας, μεταφορά από το εξωτερικό πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.
  • Ο αρχηγός της ομάδας: Η κατηγορία για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης απαγγέλθηκε σε έναν από τους αρχιφύλακες που φέρεται ως αρχηγός της ομάδας και έδινε κατευθύνσεις στους υπόλοιπους, μετά από επικοινωνία με τέσσερις αλλοδαπούς τα ονόματα των οποίων   περιλαμβάνονται στη δικογραφία, οι οποίοι διαμένουν στην Τουρκία και ενημέρωναν για την άφιξη των παράνομων μεταναστών στα σύνορα.
  • Η σύνδεση με την ΕΥΠ: Ένα στοιχείο που έχει ενδιαφέρον, σύμφωνα με πληροφορίες από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, είναι ότι τρεις από τους πέντε συλληφθέντες είχαν αποσπαστεί το 2018 στην ΕΥΠ, όπου υπηρέτησαν για περίπου ένα χρόνο.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Σε έξαρση πάλι η Covid;

  • Τα δεδομένα: Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα δεδομένα του ΕΟΔΥ, κατά το τελευταίο επταήμερο της επιδημιολογικής επιτήρησης ακόμη 52 άνθρωποι έχασαν τη μάχη για τη ζωή τους. Σε διάστημα 30 ημερών, ο αντίστοιχος αριθμός ανέρχεται σε 215.
  • Προς νέα δόση εμβολίου το Φθινόπωρο; Από τους Ευρωπαίους πολίτες 60 ετών και άνω το 84,9% έχει λάβει πρώτη αναμνηστική δόση, όμως τη δεύτερη έκανε μόλις το 35,6%. Συνεπώς, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο το φθινόπωρο να ξεκινήσει νέα εμβολιαστική καμπάνια.
  • Παραμένει ο κίνδυνος: Mιλώντας στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης σημείωσε «ο πληθυσμός έχει πλέον αποκτήσει υβριδική ανοσία μέσω της φυσικής νόσησης και του εμβολιασμού. Παρ’ όλα αυτά, παραμένει επικίνδυνος για ανθρώπους που είναι επιρρεπείς».
4

Νέα κυβερνοεπίθεση στο σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων

  • Νέα κυβερνοεπίθεση: H πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων δέχθηκε 165 εκατομμύρια χτυπήματα από 114 χώρες και χαρακτηρίζεται από τα αρμόδια υπουργεία ως η «πιο σημαντική επίθεση που έγινε ποτέ σε ελληνικό δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό».
  • Ερευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Οι επιθέσεις αποκρούστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα υπουργεία είναι σε συνεννόηση με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «για τις απαραίτητες ενέργειες».
  • Σε κίνδυνο οι Πανελλαδικές; «Κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια» θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, διαβεβαιώνουν με ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Υπογραμμίζουν δε, ότι η πλατφόρμα του ΕΔΥΤΕ είναι «απολύτως διακριτή» από το σύστημα μετάδοσης θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
5

Σχηματίζει κυβέρνηση ο Ερντογάν

  • Τα ονόματα που «ακούγονται»: Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την νέα κυβέρνηση στην Τουρκία βολιδοσκοπεί μετά την νίκη του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει ήδη συναντηθεί με τον Μεχμέτ Σιμσέκ. Πρόκειται για τον «τσάρο» της τουρκικής οικονομίας έως και το 2015. Ένα πρόσωπο που ακολουθεί πιο ορθόδοξες οικονομικές πολιτικές από τον Ερντογάν και που οι αγορές έχουν δείξει ότι εμπιστεύονται.
  • Ο Καλίν στο Υπουργείο Εξωτερικών; Άλλο σημαντικό υπουργείο είναι αυτό του Εξωτερικών για το οποίο το επικρατέστερο όνομα είναι αυτό του Ιμπραχίμ Καλίν, αν και ο Μελβούτ Τσαβούσογλου πιέζει για την παραμονή του.
  • Διεργασίες στην αντιπολίτευση: Στο στρατόπεδο της αντιπολίτευσης έχει ξεκινήσει γκρίνια για το Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με κορυφαία στελέχη να φωτογραφίζουν τον Εκρέμ Ιμάμογλου ως τον επικρατέστερο αντικαταστάτη του. 
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr