Ποικίλες συζητήσεις προκάλεσε η δήλωση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και βουλευτή Επικρατείας του ΠαΣοΚ- ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Δουδωνή όσον αφορά την φορολογία των κερδών, μετά και τη σχετική δήλωση της υποψήφιας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, Ελένης Χρονοπούλου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δουδωνής, μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε ότι θα υπάρξει φορολόγηση με κλίμακα, δηλαδή θα επιβληθεί φόρος 5% για ποσά έως 50.000 ευρώ, 10% για ποσά από 50.000 μέχρι 100.000 και 10% με 15% για ποσά από 100.000 και άνω.

Υπενθυμίζεται ότι, η κα. Χρονοπούλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης στης ΕΡΤ, σε μια αποστροφή του λόγου της και θέλοντας να απαντήσει σε σχετική ερώτηση για την φορολογία, ανέφερε ότι το πρόγραμμα του κόμματός της στοχεύει στην αύξηση της φορολογίας για τη μεσαία τάξη.

Η υποψήφια βουλευτής, κατά την διάρκεια ανάλυσης της οικονομικής πολιτικής του ΠαΣοΚ, τόνισε ότι κάποιοι φόροι θα αυξηθούν, ενώ κάποιοι άλλοι θα μειωθούν. «Θα μειώσουμε κάποιους φόρους και θα αυξήσουμε κάποιους άλλους», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε αυτό το σημείο, και με αφορμή τη λέξη «αύξηση» ήρθε η συμπληρωματική ερώτηση του δημοσιογράφου η οποία τέθηκε ως εξής: «Ποιους θα αυξήσετε, μια και το λέτε… ποιους θα μειώσουν, όλοι το λένε. Ποιους θα αυξήσετε, είναι ενδιαφέρον να το μάθουμε».

Σε αυτό το σημείο η κυρία Χρονοπούλου απάντησε, «θα αυξήσουμε τους φόρους που βλέπουμε ότι ουσιαστικά πλήττουν τη μεσαία τάξη».

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ύστερα από τον «θόρυβο» που προκλήθηκε η κα. Χρονοπούλου επανήλθε μέσω Twitter, εξηγώντας ότι η δήλωσή της αυτή οφείλεται λεκτικό ατόπημα, κοινώς σε «σαρδάμ», λέγοντας ότι «παιδιά ευχαριστώ θερμά για το πρώτο μου viral αλλά δυστυχώς -για εσάς- δεν υπάρχει είδηση, έπαθα σαρδάμ. Να μειώσουμε ήθελα να πω προφανώς, όχι να αυξήσουμε»