Η Ρωσία δια στόματος Σεργκέι Λαβρόφ αυτή τη φορά, επανέλαβε τις απειλές προς τη Δύση ανααφορικά με την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων σε αεροπλάνα F-16.

Συγκεκριμένα ο ρόλος ΥΠΕΞ είπε: «Όσον αφορά τις αντιδράσεις μας, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας θα έχουν την ικανότητα να απαντήσουν σε αυτό».

Δανία, Νορβηγία υλοποιούν τις φιλοδοξίες της Ουάσινγκτον

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Δανίας και της Νορβηγίας, προσπαθούν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του θέματος προκειμένου να ευχαριστήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. «Εδώ, πάνω απ’ όλα, υπάρχει η επιθυμία να ευχαριστήσει τον ηγεμόνα. Αυτές οι χώρες υλοποιούν ενεργά τις φιλοδοξίες της Ουάσιγκτον μέσω των ευρωπαϊκών υποθέσεων», τόνισε ο Λαβρόφ.

Ο  Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της συνόδου της G7 στη Χιροσίμα δήλωσε ότι η Δύση θα αρχίσει να εκπαιδεύει Ουκρανούς πιλότους να χρησιμοποιούν μαχητικά τέταρτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένου του F-16.

Ο βοηθός του Προέδρου για την Εθνική Ασφάλεια Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον θα συζητήσει σύντομα με τους συμμάχους της για το ποιες χώρες θα στείλουν F-16 στο Κίεβο, αναφέρει το Sputnik.