Σχεδόν αίθριος, με λίγη νέφωση κατά διαστήματα θα είναι  το πρωί της Τρίτης ο καιρός.  Προς το μεσημέρι κι όσο η θερμοκρασία θα πλησιάζει στο μέγιστο της ημέρας, οι νεφώσεις θα πυκνώνουν και η ατμόσφαιρα θα γίνεται ασταθής.

Ο καιρός σήμερα θα κυλήσει στο μοτίβο των τελευταίων ημερών, με τις ανοιξιάτικες αστάθειες και τις εναλλαγές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα πεδινά και μπόρες με πρόσκαιρες καταιγίδες στα ορεινά και σε περιοχές που βρίσκονται σε υψόμετρο.

Αυτή η εικόνα ισχύει για την ηπειρωτική χώρα. Στα νησιά του Αιγαίου, τα όποια φαινόμενα θα είναι λιγότερα, αλλά στο ανατολικό κομμάτι του Αιγαίου πιθανόν να βρέξει λίγο από το πρωί, το βράδυ όμως ο καιρός θα είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σε παρόμοια επίπεδα θα παραμείνει η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα φτάσει το μεσημέρι τους 26 – 28 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 22 – 25 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί θα στραφούν σταδιακά σε νότιους ασθενείς 2 – 3 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο 2 – 4 μποφόρ, στα νότια ανατολικοί σε παρόμοιες ήπιες εντάσεις.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Το μεσημέρι ωστόσο και το απόγευμα θα συννεφιάσει και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, στα δυτικά και βόρεια ορεινά κυρίως τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 – 27 βαθμούς, μεταβλητοί οι άνεμοι 2 – 3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και θα δώσουν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 – 26 βαθμούς, με νότιους ανέμους 2 – 3 μποφόρ.