Άστατος θα είναι σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της μετεωρολόγου του Mega, Χριστίνας Ρήγου η μέρα, μέχρι τις πρώτες μέρες του Ιουνίου, θα ξεκινάει καλά και το μεσημέρι-απόγευμα θα εκδηλώνεται αστάθεια με βροχές, με καλές όμως θερμοκρασίες.

Ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος φαίνεται ότι θα είναι καλός. Σήμερα μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα σε όλη τη χώρα, κοντά στους 26-28 βαθμούς και οι άνεμοι στα 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο και αργότερα θα υπάρξουν συννεφιές και μπόρες στα ορεινά, σε περιοχές που είναι σε υψόμετρο. Το θερμόμετρο θα φτάσει τους 27 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη το πρωί θα βρέξει, κυρίως στη Χαλκιδική, και το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στους 25 βαθμούς.

Αύριο Τρίτη 30/5 το σκηνικό θα είναι ίδιο, με αστάθεια μεσημέρι και απόγευμα και τη θερμοκρασία στους 26-28 βαθμούς. Οι ίδιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν όλη την εβδομάδα, με το Σάββατο να ανεβαίνει η θερμοκρασία και να φτάνει στους 30 βαθμούς.