Μαζικά και με όποιον τρόπο μπορούν προσέρχονται στην κάλπη του β’ γύρου των εκλογών στην Τουρκία οι πολίτες, που φαίνεται ότι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Κάθε εκλογική διαδικασία έχει και τα ευτράπελά της που καταγράφηκαν σε βίντεο. Όπως αυτή η κυρία που πήγε στο εκλογικό τμήμα να ψηφίσει και συνοδευόταν από ένα αρνί. Το οποίο μάλιστα επέδειξε καλή συμπεριφορά όσο η ιδιοκτήτριά του ήταν στο παραβάν και δεν σταμάτησε λεπτό να την ακολουθεί. Το αρνί κέρδισε τα βλέμματα και με την εμφάνισή του, αφού φορούσε ένα ριγέ πουλόβερ!

Υπήρχαν και αυτοί που δεν έκαναν τον κόπο να βγάλουν το νυφικό και το γαμπριάτικο κουστούμι και έριξαν έτσι ντυμένοι την ψήφο τους. Η νύφη μάζεψε το ογκώδες νυφικό της, την ώρα που έβγαινε από το παραβάν και δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί με το άλλο της μισό ρίχνοντας το ψηφοδέλτιο στην κάλπη.

Για κάποιους Τούρκους ούτε τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν δεν τους κράτησαν μακριά από την κάλπη και έφτασαν στο εκλογικό τμήμα, πάνω σε φορείο, καταχειροκροτούμενοι.

Και για όσους δεν μπορούσαν να μετακινηθούν και να πάνε να ψηφίσουν οι υπάλληλοι της Επαρχιακής Εκλογικής Επιτροπής μετέφεραν την κάλπη στο σπίτι τους, εξηγώντας -κυρίως στους ηλικιωμένους ψηφοφόρους- την εκλογική διαδικασία.

Ένας πολίτης στα Άδανα ενεργοποίησε τις σούπερ δυνάμεις του και πήγε στην κάλπη ντυμένος… spiderman!