Ο θάνατος της Tina Turner στις 24 Μαΐου σε ηλικία 83 ετών προκάλεσε παγκόσμια θλίψη. Η θρυλική τραγουδίστρια που προκαλούσε πάντα χαμό με τη φωνή και τη σκηνική της παρουσία, είχε περιουσία που ανέρχεται σε 250 εκατομμύρια δολάρια και αυτό μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη.

Μάλιστα λίγο πριν τον θάνατό της είχε προσθέσει στην καθαρή αξία της περιουσίας της 50 εκατομμύρια δολάρια υπογράφοντας συμφωνία για την πώληση της μουσικής, της εικόνας και των δικαιωμάτων της εικόνας της στην BMG Rights Management, όπως αναφέρει το hellomagazine.com.

H Tina Turner είχε ρυθμίσει τα περιουσιακά της χρόνια πριν το θάνατό της, αφού πάλεψε με τον καρκίνο του εντέρου και την υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία επιτάχυνε τη βλάβη των νεφρών της. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο σύζυγός της, Erwin Bach, της είχε δωρίσει το 2017 ένα από τα νεφρά του.

Αν και ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί ποιος θα κληρονομήσει την περιουσία της, εικάζεται ότι το μεγαλύτερο μέρος, αν όχι το σύνολο, θα πάει στον επί 10 χρόνια σύζυγό της. Το ζευγάρι έβγαινε ραντεβού για 27 χρόνια προτού ενωθούν με τα δεσμά του γάμου σε μια τελετή στην Ελβετία το 2013.

Τα παιδιά του Ike Turner που είχε υιοθετήσει

Με τα δύο βιολογικά παιδιά της τον Craig και τον Ronnie να έχουν πεθάνει (ο πρώτος αυτοκτόνησε το 2018 και ο δεύτερος πέθανε στις 8 Δεκεμβρίου 2022) πολλοί θα περίμεναν ότι η περιουσία της μπορεί να μοιραστεί μεταξύ του πρώην συζύγου της και των δύο εναπομεινάντων παιδιών της, του Ike Turner Jr. και του Michael Turner, τα οποία υιοθέτησε όταν ήταν μωρά, κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Ike.

Ωστόσο, το 2018, ο Ike Jr. ισχυρίστηκε ότι δεν είχε μιλήσει με τη μητέρα του για σχεδόν 20 χρόνια, προσθέτοντας ότι ήταν επίσης απόμακρη από τον Michael, αλλά του έστελνε χρήματα γιατί χρειαζόταν ιατρική υποστήριξη.

«Η Tina με μεγάλωσε από την ηλικία των δύο ετών. Είναι η μόνη μητέρα που γνώρισα ποτέ» δήλωσε ο Ike Jr. στη Mail on Sunday. «Αλλά ένας Θεός ξέρει από πότε έχω να της μιλήσω, πιθανώς από το 2000. Δεν νομίζω ότι κανένας από τους αδελφούς μου έχει μιλήσει μαζί της εδώ και πολύ καιρό. Η μητέρα μου ζει τη ζωή της, έχει νέο σύζυγο και βρίσκεται στην Ευρώπη. Δεν θέλει να έχει καμία σχέση με το παρελθόν» είχε πει.

Μιλώντας για τον αδελφό του Michael, ο Ike Jr. ανέφερε: «Ο Μάικλ βρίσκεται σε αναρρωτήριο στη Νότια Καλιφόρνια και χρειάζεται ιατρική υποστήριξη. Έχω πάει να τον δω αρκετές φορές. Τα πάει πολύ καλά». Στην ερώτηση εκείνη την εποχή αν η Tina επισκέπτεται ποτέ τον Michael, απάντησε: «Όχι. Το μόνο που κάνει είναι να του στέλνει χρήματα».