Η Margot Robbie φόρεσε το καλύτερο ροζ φόρεμά της προκειμένου να κοσμήσει το εξώφυλλο του καλοκαιρινού τεύχους 2023 της Vogue – ένα σατέν Versace με λουλούδια – και μίλησε για την πιο πολυαναμενόμενη ταινία του καλοκαιριού που δεν είναι άλλη από τη «Barbie».

Για την ακρίβεια, η 32χρονη ηθοποιός, η οποία υποδύεται τον ομώνυμο ρόλο στην επερχόμενη ταινία της Greta Gerwig για την εμβληματική κούκλα, φόρεσε μια σειρά από ρούχα που θυμίζουν Barbie για μια πολύ εντυπωσιακή φωτογράφιση.

Παρά το γεγονός ότι υποδύεται τη διάσημη κούκλα στην ταινία, η οποία βγαίνει στους κινηματογράφους στις 21 Ιουλίου, η Robbie παραδέχτηκε στη Vogue ότι δεν ξέρει αν είχε καν Barbie ως παιδί. «Δεν νομίζω ότι είχα», είπε στη συνέντευξη. «Ξέρω ότι η ξαδέρφη μου είχε ένα σωρό Barbie και πήγαινα στο σπίτι της».

Η Αυστραλιανής καταγωγής ηθοποιός, η οποία είναι και παραγωγός εκτός από πρωταγωνίστρια της ταινίας, συνέχισε λέγοντας: «Δεν ήταν ότι ήθελα ποτέ να παίξω την Barbie, ή ότι ονειρευόμουν να γίνω Barbie, ή κάτι τέτοιο. Αυτό θα ακουστεί χαζό, αλλά πραγματικά δεν σκέφτηκα καν να παίξω την Barbie παρά μόνο μετά από χρόνια ανάπτυξης του project».

Στο παρελθόν, είχαν γίνει κι άλλες προσπάθειες δημιουργίας μίας live-action ταινίας «Barbie». Κάποια στιγμή, είχε ακουστεί το όνομα της Amy Schumer. Μετά, εκείνο της Anne Hathaway. Τελικά, δεν έγινε ποτέ. Η Robbie, όμως, δεν σταμάτησε να ασχολείται με αυτό το εγχείρημα.

Η Margot Robbie σε εκδήλωση για την ταινία «Barbie» τον περασμένο μήνα/ Φωτ.: REUTERS/Steve Marcus

Ως παραγωγός, πίστευε πολύ σ’ αυτό. «Η λέξη από μόνη της (σ.σ. Barbie) αναγνωρίζεται παγκοσμίως περισσότερο από οτιδήποτε πέραν της Coca-Cola», εξήγησε. Το 2018, λοιπόν, ένιωσε ότι η στιγμή είχε φτάσει. Βρέθηκε με τον CEO της Mattel, Ynon Kreiz, και του εξήγησε τα πάντα για την εταιρεία παραγωγής που διατηρεί με το σύζυγό της. Του εξήγησε, επίσης, γιατί έπρεπε εκείνοι να κάνουν την ταινία της Barbie, και τον έπεισε.

Ακολούθησαν αμέτρητα meetings μέχρι που η Greta Gerwig συμφώνησε να αναλάβει τη σκηνοθεσία και το σενάριο, παρά τον φόβο της Robbie πως θα αρνιόταν κατηγορηματικά. Η Gerwig όμως δέχτηκε, θέτοντας έναν και μοναδικό όρο: να γράψει το σενάριο με τον σύντροφο και συνεργάτη της, Noah Baumbach. Τους δόθηκε απεριόριστη ελευθερία, τους άφησαν να δημιουργήσουν με την ησυχία τους, ακριβώς όπως ήθελαν, και το αποτέλεσμα μάλλον τους δικαιώνει.