Στην πρώτη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους μετά το κλείσιμο των καλπών, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείο Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ανέφερε ότι όλα κύλησαν ομαλά κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τις εθνικές εκλογές.

Όσον αφορά πληροφορίες που κάνουν λόγο πως σε κάποια εκλογικά τμήματα η ψηφοφορία ακόμα συνεχίζεται, καθώς υπήρχε κόσμος στην ουρά στις 7 μμ., ο κ. Σταυριανουδάκης ανέφερε πως πράγματι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς προβλέπεται από τον νόμο. «Τα εκλογικά τμήματα οφείλουν να συνεχίζουν την ψηφοφορία κανονικά όσο υπάρχουν πολίτες που περιμένουν και δεν χρειάζεται να μας ενημερώσουν. Ως εκ τούτου δεν μπορώ να σας πω κάτι συγκεκριμένο».

«Στις 20.30 θα έχουμε τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα»

Σύμφωνα με τον κ. Σταυριανουδάκη, ήδη από τις 20.30 θα έχουμε τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα, καθώς φέτος η διαδικασία μετάδοσης των αποτελεσμάτων αναμένεται να διαρκέσει πολύ λιγότερο από άλλες φορές. «Ήδη πάνω από 70 εκλογικά τμήματα έχουν στείλει επίσημα αποτελέσματα. Στις 20.30 αναμένουμε να έχουμε γύρω στα 200 εκλογικά τμήματα οπότε θα μπορέσουμε να μεταδώσουμε τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα» πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών.