Η Ρωσία ανακοίνωσε απόψε ότι απαγορεύει την είσοδο στο έδαφός της σε 500 Αμερικανούς πολίτες, μεταξύ των οποίων είναι και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σε αντίποινα για τις κυρώσεις που της επέβαλε η Ουάσινγκτον.

«Σε απάντηση των αντιρωσικών κυρώσεων, που επιβάλλει τακτικά η κυβέρνηση Μπάιντεν (…) απαγορεύεται η είσοδος στη Ρωσική Ομοσπονδία σε 500 Αμερικανούς» ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι μεταξύ των 500 είναι και ο Μπαράκ Ομπάμα.

Νωρίτερα σήμερα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τιμωρητικά μέτρα σε βάρος δεκάδων ρωσικών εταιρειών και προσώπων, με αφορμή την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

«Η Ουάσινγκτον θα έπρεπε να γνωρίζει εδώ και καιρό ότι καμία εχθρική ενέργειά της δεν θα μείνει αναπάντητη», πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο.

Μεταξύ των προσώπων στα οποία απαγορεύεται η είσοδος είναι και οι παρουσιαστές πολλών τηλεοπτικών εκπομπών, όπως οι Στίβεν Κόλμπερτ, Τζίμι Κίμελ και Σεθ Μάγιερς, αλλά επίσης και οι Έριν Μπαρνέτ (CNN), Ρέιτσελ Μάντοου και Τζο Σκάρμπορο (MSNBC). Εξάλλου, στη «μαύρη λίστα» της Ρωσίας μπαίνουν τα μέλη του Κογκρέσου, τα ερευνητικά ινστιτούτα που «εμπλέκονται στη διάδοση ρωσοφοβικών θέσεων και ψευδών πληροφοριών» αλλά και στελέχη εταιρειών που «εξοπλίζουν την Ουκρανία».