Γκρίνιες υπάρχουν σήμερα στον αντικυβερνητικό Τύπο για τα λάθη που έκανε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με αποτέλεσμα να μην κερδίσει τον Ερντογάν από τον πρώτο γύρο των εκλογών στην Τουρκία.

Όπως είπε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη, Αριάννα Φερεντίνου, «υπάρχουν πολλές γκρίνιες στον αντικυβερνητικό Τύπο και άρθρα τα οποία στοχεύουν σε λάθη που έχει κάνει Κιλιτσντάρογλου. Δεν έχει αλλάξει εδώ και δέκα χρόνια τα στελέχη με τα οποία συνεργάζεται. Δεν έχει δώσει ευκαιρία στο νέο και πιο προοδευτικό κόσμο του κόμματός του να ακουστεί η φωνή τους, να αποκτήσουν καθήκοντα και να δείξουν μια άλλη διάσταση του παλιού Κεμαλικού στυλ του κόμματος, το οποίο κυριαρχεί» επισήμανε.

Σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των εκπροσώπων της «Συμμαχίας των Έξι» στην Άγκυρα υπό τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα αναλυθούν τα αποτελέσματα των τουρκικών εκλογών και το τι μπορεί να αλλάξει ώστε να προσελκύσει τους ψηφοφόρους του Ογάν στις 18 Μαΐου.

«Υπάρχει φοβερή απογοήτευση στο κοινό που τους ψήφισε» λέει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ για τους οπαδούς Κιλιτσντάρογλου. «Έχει χάσει κάθε ελπίδα ότι μπορεί να γίνει κάτι και να ανακάμψει η κατάσταση, παρά το γεγονός ότι ο Κιλιτσντάρογλου επιχειρεί να τονώσει το ηθικό των ψηφοφόρων» είπε.