Ένας 16χρονος στο Μενίδι έπεσε την Κυριακή 14/5 θύμα άγριου ξυλοδαρμού από ομάδα ανηλίκων. Το παιδί πήγε για καφέ με έναν φίλο του και ξαφνικά στο σημείο έφτασε μία παρέα ανηλίκων, με τους οποίους ο 16χρονος είχε παλιότερα διαφορές στα social media, και του επιτέθηκαν. Το παιδί δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι και στα πλευρά, ενώ οι ανήλικοι ανήρτησαν στο διαδίκτυο το βίντεο του ξυλοδαρμού.

Η μητέρα του 16χρονου Χριστίνα Χατζόγλου μίλησε στο Mega και περιέγραψε όσα έγιναν. Είπε ότι το παιδί φοβάται πια και δεν θέλει να βγει από το σπίτι.

«Την ημέρα της μητέρας, την Κυριακή, μου είπε ότι θα πάει να πιει ένα καφέ με έναν φίλο του στο Μενίδι και μετά από λίγες ώρες τον πήρα τηλέφωνο, δεν το σήκωνε. Μετά από λίγες ώρες με πήρε μια μία κυρία από ένα ανθοπωλείο και μου είπε ότι έχουν τον γιο μου χτυπημένο. Πήγα να ετοιμαστώ για να τον πάρω, τρόμαξα. Δεν θέλω να συμβεί σε καμία μάνα, σε κανένα παιδί αυτό. Φοβήθηκα πάρα πολύ και μετά από λίγες ώρες βλέπω το βίντεο», είπε η μητέρα του 16χρονου. «Είχαν μια διαφορά, είχε μείνει στα μηνύματα η διαφορά. Του είχαν στείλει καρτέρι. Του πήραν 5 ευρώ» είπε η μητέρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες της επίθεσης δεν έχουν συλληφθεί. Ο δικηγόρος της οικογένειας, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος είπε ότι οι ποινές που αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι είναι πλημμεληματικές, τονίζοντας πως οι ποινές θα πρέπει να γίνουν αυστηρότερες. «Η εγκληματικότητα των ανηλίκων τι θα γίνει; Τα χτυπήματα είναι πυγμαχικά, επαγγελματικά» είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος

«Το παιδί φοβάται, δεν θέλει να κυκλοφορήσει»

Όπως κατήγγειλε η μητέρα του 16χρονου οι αστυνομικοί έστειλαν το παιδί της με ταξί στο σπίτι, αντί να το πάνε στο νοσοκομείο. «Έπρεπε να τον στείλουν στο νοσοκομείο και να μας καλέσουν από εκεί να πάμε να τον πάρουμε. Τον πήγαμε εμείς στο νοσοκομείο» είπε.

Μετά την επίθεση ο 16χρονος βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν θέλει να κυκλοφορήσει έξω από το σπίτι του, καθώς φοβάται. «Το παιδί είναι σε άσχημη κατάσταση, μου λέει δεν θέλω να κυκλοφορήσω, φοβάμαι. Ο γιος μου είναι το πιο εξαίρετο παιδί, το πιο ήσυχο. Έχουμε δώσει καλές αρχές. Όπως έχω δώσει αρχές σε αυτό το παιδί, έχω δώσει και στα άλλα δύο μου παιδιά, 11 και 3,5 χρονών. Πρώτη φορά του συμβαίνει, δεν θέλω να συμβεί σε κανένα παιδί. Το παιδί μου ντρέπεται να βγει έξω, φοβάται μην του ξανατύχει», συμπλήρωσε η μητέρα του 16χρονου.