Το περιστατικό bullying που σημειώθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου μέσα στο Αρσάκειο, όταν έξι μαθητές -πέντε αγόρια και ένα κορίτσι- ακινητοποίησαν 15χρονο συμμαθητή τους και του πέρασαν πετονιά στον λαιμό και στο υπόλοιπο σώμα του, απασχολεί ακόμη την ελληνική κοινωνία και φυσικά την οικογένεια του νεαρού μαθητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το περιστατικό ο σύλλογος διδασκόντων έδειξε την πόρτα της εξόδου στους μαθητές που είχαν εμπλακεί στο περιστατικό βίας ενώ παράλληλα φέρεται να ετέθη σε διαθεσιμότητα καθηγητής επειδή δεν εκτέλεσε σωστά τα καθήκοντά του.

Ωστόσο, σε έγγραφο που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών από τον δικηγόρο της οικογένειας του 15χρονου θύματος, Σπύρο Δημητρίου, οι γονείς του μαθητή ζητάνε οι δράστες της επίθεσης να κάνουν τηλεκπαίδευση προκειμένου να μη συγχρωτίζονται με το παιδί τους και να υποβληθούν σε αυστηρή επιτήρηση.

Τέλος, οι γονείς του 15χρονου ζητούν να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια του παιδιού τους και αποφευχθούν  πράξεις εκφοβισμού, λεκτικές ή σωματικές  για τους μαθητές του ιδρύματος.

Από τα στοιχεία του ρεπορτάζ προκύπτει ότι οι γονείς του 15χρονου μαθητή δεν έχουν καμία ενημέρωση για το αν υπάρχει σχετική απόφαση από τους δασκάλους για απομάκρυνση των μαθητών που ενεπλάκησαν στο περιστατικό βίας κατά του γιού τους, ή κάποιο άλλο μέτρο περιορισμού τους.

Η δήλωση της μητέρας

Το MEGA επικοινώνησε με τη μητέρα του παιδιού, η οποία δήλωσε πως ένα μήνα μετά το περιστατικό, το σχολείο δεν έχει βοηθήσει καθόλου το παιδί της.

«Ένα μήνα μετά από ένα τόσο βίαιο περιστατικό σωματικής κακοποίησης μέσα στο σχολικό περιβάλλον, και η διοίκηση του σχολείου συνεχίζει να αφήνει εκτεθειμένο και απροστάτευτο το θύμα. Η διοίκηση του σχολείου δεν είναι απλώς επιχειρηματίες, είναι εκπαιδευτικοί. Και αυτό είναι το πιο λυπηρό. Δεν έχουν μπει στη θέση του παιδιού που πρέπει να συγχρωτίζεται καθημερινά μαζί τους. Προφανώς έχουν άλλες προτεραιότητες», είπε αρχικά.

«Την απουσία του σχολείου προσπαθούμε να καλύψουμε εμείς με τη βοήθεια της δικαιοσύνης. Μέχρι τώρα, σχολείο και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ρίχνουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλον. Το σχολείο διαρρέει ότι αναμένουν την έγκριση από τη δευτεροβάθμια και η δευτεροβάθμια δηλώνει ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικό. Αστειότητες και από τις δύο πλευρές. Ξέρετε τι με εξοργίζει; Ότι από τον γενικό χειρισμό πολιτείας και σχολείου τεκμαίρεται ότι οι γονείς των θυμάτων σχολικού bullying θα πρέπει να μπορούν να ξοδεύουν χρήματα για να προστατεύσουν τα παιδιά τους. Και συζητάμε για τα αυτονόητα. Πραγματικά ελπίζω να καταφέρουμε με τη συμβολή της δικαιοσύνης να προστατέψουμε το παιδί μας», πρόσθεσε.