Αποστολή, Κάννες.

Από πολύ νωρίς την Τρίτη το απόγευμα, απερίγραπτα πολύς κόσμος ήταν συγκεντρωμένος έξω από την αίθουσα Grand Theatre Lumiere των Καννών προκειμένου να δει τα πρόσωπα των σταρ που θα ανέβαιναν τα «ντυμένα» στο κόκκινο χαλί σκαλιά της για να παραστούν στην τελετή έναρξης της 76ης διοργάνωσης. Η κυκλοφορία στην λεωφόρο Κρουαζέτ είχε διακοπεί για χάρη των δεκάδων διασημοτήτων που έκαναν την είσοδό τους στην Lumiere. Όμως ο Τζόνι Ντεπ ήταν εκείνος που μακράν ξεχώρισε. Ο αμερικανός ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στην ταινία «Jeanne Du Barry» με την οποία σηκώθηκε η αυλαία της διοργάνωσης, κανει μια ολική επαναφορά στην καριέρα του μετά την κρίση που είχε τα τελευταία χρόνια με την δικαστική διαμάχη του με την Αμπερ Χερντ.

Οικοδέσποινα της τελετης ήταν η Κιάρα Μαστρογιάνι και τιμώμενο πρόσωπο ο ηθοποιός και παραγωγός Μαικλ Ντάγκλας που εμφανιστηκε μαζι με την σύζυγό του, ηθοποιό Κάθριν Ζέτα Τζόουνς και την κόρη τους. Την Τετάρτη στις 14.00, στην αίθουσα Luis Bunuel, ο Ντάγκλας θα λάβει μέρος σε μια συζήτηση μίας περίπου ώρας που θα αφορά τον ίδιο, την ζωή και κυρίως την καριέρα του. Βραβευμένος με δύο Οσκαρ, ως παραγωγός της ταινιας «Στη φωλιά του κούκου» (1975) και ως ηθοποιός για την ταινία «Γουόλ Στριτ» (Α ρόλου το 1988), ο Ντάγκλας, γιος του μυθου Κερκ Ντάγκλας, ανήκει στις σπάνιες περιπτώσεις παιδιών διασήμων που κατάφεραν να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν ακόμα, την φήμη των γονέων τους.

Στην ταινία «Jeanne Du Barry», ο Τζόνι Ντεπ υποδύεται τον Λουδοβίκο 15ο ,τον Βασιλιά της Γαλλίας, ο οποίος βρέθηκε στην μέση ενός άλλου σκανδάλου στην εποχή του όταν γοητεύτηκε από μια φτωχή αλλά δυναμική γυναίκα, την Ζαν που υποδύεται η σκηνοθέτις της ταινίας, Μαϊουέν. Στην όψη της η ταινία (που μελλοντικά θα διανεμηθεί στην Ελλάδα από την Σπέντζος Φιλμ) δείχνει πολυτελείας. Ομως το πνεύμα της έχει «αέρα» γαλλικής επανάστασης καθώς μιλά για την αποφασιστικότητα των φτωχών να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, να αντισταθούν στην καταπίεση, να φωνάξουν για το δίκαιό τους.