Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ιλον Μασκ θα συναντήσει τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και άλλους πολιτικούς ηγέτες τη Δευτέρα, σε επιχειρηματικό συνέδριο κοντά στο Παρίσι, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων, επιβεβαιώνοντας προηγούμενα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Ο Μασκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla (TSLA.O) που αγόρασε το κοινωνικό δίκτυο Twitter σε μία συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, θα συναντήσει τον Μακρόν πριν από το γεύμα με τον υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ, δήλωσε στο Reuters το υπουργείο Οικονομικών.

Ο CEO της Tesla θα επισκεφθεί επίσης την έκτη ετήσια σύνοδο κορυφής «Choose France» («Επιλέξτε τη Γαλλία») στις Βερσαλλίες, με στόχο την τόνωση των διεθνών επενδύσεων στη Γαλλία.

Στο τραπέζι και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ο Λεμέρ δήλωσε στο BFM TV ότι οι συνομιλίες μεταξύ της γαλλικής κυβέρνησης και του Μασκ θα καλύψουν πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ερωτηθείς από το BFM TV εάν είναι πιθανή κάποια ανακοίνωση, ο Λεμέρ είπε ότι «όλες οι επενδύσεις που γίνονται σήμερα είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων μηνών ή και ετών».

Αντιμετωπίζοντας την πίεση για μια ευρέως αντιδημοφιλή πρόταση για αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στη Γαλλία – η οποία ψαλίδισε τα ποσοστά αποδοχής του Μακρόν – ο γάλλος πρόεδρος επιδιώκει να κερδίσει ξανά τη δυναμική που είχε στη γαλλική κοινωνία υποστηρίζοντας μια ώθηση προς τον τομέα της πράσινης βιομηχανίας.

Την περασμένη εβδομάδα, η Γαλλία επικράτησε έναντι της Γερμανίας και της Ολλανδίας για το πρώτο εργοστάσιο μπαταριών αυτοκινήτων της ProLogium στο εξωτερικό, χάρη στο έντονο κυβερνητικό λόμπι, τις την αποτελεσματική διαπραγμάτευση και τις ανταγωνιστικές τιμές ενέργειας, δήλωσαν στελέχη της ταϊβανέζικης εταιρείας.