Στην Άρτα, στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου η κηδεία του 5,5 μηνών βρέφους που πέθανε όταν ο πατέρας του το ξέχασε για ώρες στο αυτοκίνητο.

Οι δύο γονείς έφτασαν στην εκκλησία αγκαλιασμένοι. Ο πατέρας, κατέρρευσε δύο φορές κατά τη διάρκεια της κηδείας του μωρού ενώ στο πλευρό του βρισκόταν η σύζυγός του.

Ο 37χρονος πατέρας και η 27χρονη μητέρα είπαν το στερνό «αντίο» στο μικρό τους κοριτσάκι, που μετά από ειδική τελετή, βαφτίστηκε Λυδία.

Οι τραγικοί γονείς έφτασαν αγκαλιασμένοι στην εκκλησία, για να αποχαιρετήσουν το αγγελούδι τους, ενώ αποφάσισαν να μοιράσουν και μπομπονιέρες για να το αποχαιρετήσουν, αφού λίγο νωρίτερα το είχαν βαφτίσει, δίνοντας του το όνομα Λυδία.

Με πόνο βουβό και ένα λευκό τριαντάφυλλο συγγενείς, φίλοι συνάδελφοι που βρίσκονται στο πλευρό του τραγικού ζευγαριού, αποχαιρέτησαν το μικρό αγγελούδι. «Το παιδάκι μου, το παιδάκι μου» μονολογούσε ο τραγικός πατέρας, ενώ η σύζυγός του, του ψιθύριζε, «θα μείνουμε δυνατοί, εγώ θα σε στηρίξω».

Το ζευγάρι μετά την ταφή, επέστρεψε στο σπίτι, όπου φιλοξενείται, καθώς ψυχολόγοι τους έχουν συστήσει να μην επιστρέψουν προς το παρόν στον χώρο που έζησαν μαζί με το μονάκριβο παιδί τους.

Συγγενείς και φίλοι εκφράζουν την ανησυχία τους για τον τραγικό πατέρα, ο οποίος όλες αυτές τις μέρες δεν τρώει, δεν πίνει νερό και καθημερινά καταρρέει. Με κλάματα ο 37χρονος απολογήθηκε την Παρασκευή στην ανακρίτρια και αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στην απολογία του ο πατέρας φέρεται να κατηγορούσε συνεχώς τον εαυτό του και έλεγε ότι θα έπρεπε να είχε πεθάνει εκείνος και όχι το παιδί του.

Στο πλευρό του πατέρα βρίσκονται συγγενείς, οι συνάδελφοί του αλλά και η 27χρονη σύζυγός του, η οποία νοσηλεύτηκε και εκείνη με φαρμακευτική αγωγή.