Προβάδισμα 6 μονάδων στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η Νέα Δημοκρατία επί του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, τα δυο πρώτα κόμματα καταγράφουν ποσοστά ανόδου -μισής μονάδας- στην τελευταία αυτή δημοσκόπηση, μαρτυρώντας την πόλωση που δημιουργείται μόλις δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές. Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία,  προηγείται με 31,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 25,5%. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 8,5%, το ΚΚΕ στο 6%, ενώ το ΜεΡΑ25 έχει ξεπεράσει με 4%, την Ελληνική Λύση που οριακά με 3% εξασφαλίζει την εκπρόσωπησή της, στην επόμενη Βουλή.

Το κυβερνών κόμμα, 10 ημέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης, δείχνει να παγιώνει τη διαφορά του σε ένα ποσοστό άνω του 6%, καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος των απωλειών που είχε μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Σημειώνεται ότι στην αναγωγή επί των εγκύρων, τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 32,5% και ΣΥΡΙΖΑ 26%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 9%, το ΚΚΕ με 6%, το ΜεΡΑ25 4% και η Ελληνική Λύση 3%.

Η εκτίμηση κατανομής των αναποφάσιστων, παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, αντιπροσωπεύοντας το 12% του εκλογικού δυναμικού, αλλά και η εκτίμηση κατανομής των εδρών, με όλα τα σενάρια, για κάθε πιθανή περίπτωση.

Οι πολίτες σε ποσοστό 32% προτιμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το 17% προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Το 14% είναι υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το 9% μια κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη Νέα Δημοκρατία. Κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ προκρίνει το 8% των ερωτηθέντων.

Ένα σημαντικό ερώτημα, το οποίο τίθεται και ως το βασικό δίλημμα της κάλπης για την 21η Μαΐου, είναι οι προτιμήσεις των ψηφοφόρων στο ποιον θέλουν να έχουν πρωθυπουργό. Στο συγκεκριμένο ερώτημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σαφές προβάδισμα με 38%, έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα και 8% του Νίκου Ανδρουλάκη. Σημαντικό ποσοστό καταλαμβάνει και η απάντηση «κανένας», με 20%.

Τέλος, στην παράσταση νίκης, οι πολίτες θεωρούν πως η Νέα Δημοκρατία θα είναι η νικήτρια των εκλογών σε ποσοστό 57%, ενώ το 28% πιστεύει ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.