Στη φυλακή θα παραμείνει ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρας, Φρέντι Μπελέρης καθώς απορρίφθηκε από το δικαστήριο του Αυλώνα Αλβανίας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Οι δικηγόροι του Φρέντι Μπελέρη κατήγγειλαν πως πρόκειται για μια πολιτική απόφαση, η οποία δυστυχώς θυμίζει το παλαιό κομμουνιστικό καθεστώς.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες χαρακτήρισε την απόφαση πολιτική, όπως όλο το σκηνικό μέχρι τη σύλληψή του.

Το δικαστικό σώμα θα ανακοινώσει την απόφαση για τον Παντελή Κοκαβέση στο νοσοκομείο των Τιράνων, όπου μεταφέρθηκε λόγω προβλημάτων υγείας.

Η απάντηση της Αθήνας, το μήνυμα των ΗΠΑ και η προκλητική τοποθέτηση Ράμα

Υπενθυμίζεται ότι ο Φρέντι Μπελέρης,  συνελήφθη από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας το βράδυ της Πέμπτης -δύο ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία- με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων».

Αμεση ήταν η αντίδραση της Ελλάδας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να στέλνει σκληρό μήνυμα στην Αλβανία, διαμηνύοντας πως «η Ελλάδα δεν θα δεχτεί εκπτώσεις στην υπεράσπιση της μειονότητας», ενώ έθεσε το θέμα στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Άμεση ήταν και η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών με διάβημα προς την Αλβανία.

Από την πλευρά του το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε να διασφαλιστεί η εγκυρότητα των εκλογών, καλώντας όλες τις πλευρές να συμμορφωθούν με τους νόμους και τους κανόνες.

Με προκλητικό τόνο τοποθετήθηκε ο Έντι Ράμα , επί της σύλληψης του ομογενή υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας,  Φρέντι Μπελέρη.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε την σύλληψη Μπελέρη ως «δείγμα της αποφασιστικότητας της δικαιοσύνης για εφαρμογή του νόμου». Σημειώνεται ότι ο ομογενής υποψήφιος συνελήφθη με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων, αργά το βράδυ της Πέμπτης (11/5)  στο σπίτι του.

Η ανάρτηση Μπελέρη

Μήνυμα με ανάρτησή του στο Facebook μέσα από τη φυλακή έστειλε ο Φρένι Μπελέρης.

Τώρα είναι η ώρα!!
Σας χρειάζομαι όλους δίπλα μου!!
Κανείς να μην λείψει από τις κάλπες στις 14 Μαϊου!!
Όλοι είμαστε ΕΝΑ και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την υποστήριξη, την αγάπη σας και την συμπαράσταση σας!!
Όλοι μαζί για την αλλαγή!! Για το καλύτερο μέλλον του τόπου μας!!