Διάβημα στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας έκανε η Ελλάδα για τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου στον δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, Διονύση-Φρέντι Μπελέρη.

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ αναφέρει: «Σε συνέχεια της είδησης για σύλληψη από αλβανικές Αρχές του Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου Δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, η Πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας»

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα himara.gr, ασφαλίτες του Έντι Ράμα συνέλαβαν τον Φρέντι Μπελέρη «με μεθόδους που παραπέμπουν σε παρακράτος, δίχως καμία αιτία». Σε βίντεο φαίνεται ο κ. Μπελέρης να συνομιλεί σε κεντρικό δρόμο με συνεργάτες του, όταν εμφανίζονται ασφαλίτες του Έντι Ράμα, που τον αρπάζουν, τον σέρνουν και του φοράνε χειροπέδες. Στη συνέχεια περνάνε χειροπέδες και στους δύο συνεργάτες του, τους βάζουν σε μία κλούβα και φεύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Πριν το περιστατικό το μειονοτικό κόμμα ΚΕΑΔ είχε εκδώσει ανακοίνωση εναντίον του Έντι Ράμα για την πόλωση του κλίματος στη Χειμάρρα.