Χαράς ευαγγέλια στον Περισσό, καθώς δέκα μέρες πριν τις εθνικές κάλπες, η φοιτητική παράταξη της Πανσπουδαστικής, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, ήρθε και αυτή την φορά πρώτη στις φοιτητικές εκλογές, με βάση τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα αν και τα αμφισβητεί η «γαλάζια» ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όμως επιβεβαιώνονται και από άλλες φοιτητικές παρατάξεις, γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που κάθε πλευρά δίνει διαφορετικά αποτελέσματα, όμως είναι γεγονός ότι από πέρυσι έχουμε ανάκαμψη της Πανσπουδαστικής μετά από πάρα πολλά χρόνια κυριαρχίας στα πανεπιστήμια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Το ενδιαφέρον αυτής της αναμέτρησης είναι φυσικά ότι διενεργήθηκε λίγο πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου και στο ΚΚΕ θεωρούν ότι είναι «καλός οιωνός».

Έτσι κάνουν λόγο για «σαρωτική άνοδο σε ψήφους και ποσοστά» της Πανσπουδαστικής (με 35,04%) έναντι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (με 25,77%), «βήμα» που προσδοκούν να μετατραπεί σε «άλμα» στις εθνικές εκλογές μέσω της ενίσχυσης του κόμματος, «της μόνης αντισυστημικής, ανατρεπτικής και ξεκάθαρης επιλογής», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα κατηγορούν την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ότι επιχειρεί «να αντιστρέψει την πραγματικότητα που βίωσαν δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες σε όλη τη χώρα, ανάμεσά τους και τα ίδια τα μέλη της ΔΑΠ, τα οποία αναγνώρισαν και υπέγραψαν τα επίσημα αποτελέσματα των εφορευτικών επιτροπών εκατοντάδων Φοιτητικών Συλλόγων, που αποδεικνύουν ότι η Πανσπουδαστική ΚΣ είναι πρώτη δύναμη» (η ΔΑΠ δίνει στον εαυτό της 48,1% έναντι 28,56% της Πανσπουδαστικής).