Η απερχόμενη πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν, υπέβαλε αίτηση διαζυγίου από κοινού με τον επί τρία χρόνια σύζυγό της, Μάρκους Ραϊκόνεν, σύμφωνα με τα όσα ανάρτησαν οι δύο στο Instagram την Τετάρτη.

«Μαζί υποβάλαμε αίτηση διαζυγίου. Είμαστε ευγνώμονες για τα 19 χρόνια μαζί και για την αγαπημένη μας κόρη», ανέφεραν σε ξεχωριστά stories στο Instagram.

Η Μάριν και ο Ράικονεν έχουν μια κόρη πέντε ετών. Παντρεύτηκαν το 2020, ενώ η Μάριν ήταν πρωθυρπουργός και αντιμετώπιζε την πανδημία του Covid-19.

Η Μαρίν και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της έχασαν τις εκλογές της Φινλανδίας τον περασμένο μήνα, τερματίζοντας πίσω από το δεξιό κόμμα «Εθνικός Συνασπισμός» και το εθνικιστικό κόμμα των Φινλανδών.

Η Σάνα Μάριν, 37 ετών, έγινε η νεότερη πρωθυπουργός στον κόσμο όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της το 2019 και θεωρείται από τους θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο ως πρότυπο για προοδευτικούς νέους ηγέτες, ακόμη και αφού οι ψηφοφόροι στο εσωτερικό της χώρας της επέλεξαν μια νέα κυβέρνηση.

Ωστόσο, είχε αναγκαστεί κατά τη διάρκεια της θητείας της, να υπερασπιστεί την εργασιακή της ηθική τον περασμένο Αύγουστο, όταν διέρρευσαν βίντεο από πάρτι που την έδειχναν να χορεύει ξέφρενα. Μάλιστα, έφτασε σε σημείο να κάνει μέχρι και τεστ ναρκωτικών «για να ξεκαθαρίσει τυχόν αμφιβολίες», καθώς κάποια σχόλια που ακούστηκαν στο βίντεο αναφέρονταν σε ναρκωτικά. Το τεστ είχε βγει αρνητικό.