Με τις στοιχηματικές και τους περισσότερους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να προεξοφλούν τον αποκλεισμό του από τον τελικό, ο Βίκτωρ Βερνίκος ρίχνεται στη μάχη του Β’ ημιτελικού της Eurovision 2023 χωρίς άγχος όπως λέει, με την ελπίδα ότι θα τα καταφέρει.

Τα τελευταία μηνύματα κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι. Η Ελλάδα έχασε από χθες μια επιπλέον θέση στα προγνωστικά για πρόκριση στον τελικό. Βρίσκεται πλέον 13η στον πίνακα με τις 16 χώρες που συμμετέχουν. Αντίθετα η Κύπρος είναι μέσα στα φαβορί και έχει σκαρφαλώσει στην 4η θέση, με το τραγούδι «Brake a Broker Heart».

Ο 16χρονος Βίκτωρ Βερνίκος έγραψε μόνος το τραγούδι που μας εκπροσωπεί όταν ήταν 14 ετών και πριν από λίγους μήνες πήρε το χρίσμα με απευθείας ανάθεση από την ΕΡΤ.

Στο Λίβερπουλ πάντως οι συζητήσεις επικεντρώνονται στον τελικό και στη… σκανδιναβική μάχη που διαφαίνεται για την πρωτιά. Μεγάλο φαβορί η Σουηδία. Με τη συμμετοχή της Φινλανδίας να είναι δεύτερη και να κερδίζει τις τελευταίες μέρες όλο και περισσότερο έδαφος.

Σταθερά σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες μέσα στην 5άδα η Γαλλία με την Κύπρο να βρίσκεται χαμηλά κάτω από τη 15η θέση.