Προβάδισμα 6,1 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 32,4% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,3%, με το ΠΑΣΟΚ να καταγράφει ξανά μονοψήφιο ποσοστό (9%).

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6%, το ΜέΡΑ25 με 3,3% και η Ελληνική Λύση με 3,2%, ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 10,5%.

Στο ερώτημα για συνολική αξιολόγηση της κυβέρνησης, το 53,5% την αποτιμά αρνητικά και μάλλον αρνητικά, ενώ το 46,1% απάντησε θετικά μάλλον θετικά.

Πρώτος ο Μητσοτάκης  – Εμπιστεύονται περισσότερο τον Κουτσούμπα από τον Ανδρουλάκη

Το 36,9% δηλώνει πως εμπιστεύεται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 24,9% τον Αλέξη Τσίπρα και το 5,6% τον Δημήτρη Κουστούμπα, ενώ με μικρή διαφορά, 5,4%, ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Τι ψηφίζει κάθε γενιά

Στην επόμενη κάρτα διαφαίνεται η πρόθεση ψήφου ανά γενιά.

Στην παράσταση νίκης οι πολίτες βλέπουν, σε ποσοστό 65,2%, νίκη της Νέας Δημοκρατίας με μεγαλύτερη ή μικρότερη διαφορά των 6 μονάδων, ενώ σε ποσοστό 22,5% βλέπουν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη ή μικρή διαφορά.

Δεύτερη θητεία στον Μητσοτάκη δίνουν οι περισσότεροι

Στο ερώτημα τι πρέπει να κάνει ο ελληνικός λαός στις εκλογές, το 37,2% απάντησε ότι να δώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια δεύτερη θητεία, ενώ το 28,7% είπε ότι θα πρέπει να δώσει δεύτερη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να κυβερνήσει.

Το 29,5% απάντησε ότι ο λαός πρέπει να ενισχύσει άλλο κόμμα ανεξαρτήτως νικητή.

Άλλο κόμμα ανεξαρτήτως νικητή «βγάζουν» οι αναποφάσιστοι

Στην ίδια ερώτηση απάντησαν και οι αναποφάσιστοι, με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Για την ακρίβεια, το 51,3% δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να ενισχύσει άλλο κόμμα ανεξαρτήτως νικητή.

Δεύτερη θητεία στον Μητσοτάκη «δίνει» το 22,4%, ενώ δεύτερη ευκαιρία στον Τσίπρα για να κυβερνήσει το 14,6%.

Σχετικά με την αδιευκρίνιστη ψήφο και την αυτοποθέτηση των ερωτηθέντων, το 36,6% απάντησε «χωρίς ταύτιση», ενώ το 27,2% τοποθετεί τον εαυτό του στο Κέντρο.

Το 14,1 στην Κεντροαριστερά, το 10% στην Κεντροδεξιά, το 7,1 στην Αριστερά και το 5% στην Δεξιά.

Ο Κανελλόπουλος συγκεντρώνει τα «ορφανά» του Κασιδιάρη

Τέλος, εκείνοι που δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν το κόμμα Κασιδιάρη, απάντησαν σε ποσοστό 20,5% ότι θα ψηφίσουν το «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, το 14,6% Ελληνική Λύση, το 13,3% την Εθνική Δημιουργία, το 9,5% Νίκη, το 4,5% Νέα Δημοκρατία, το 4,5% ΣΥΡΙΖΑ, το 3% Πλεύση Ελευθερίας, το 2% ΠΑΣΟΚ και το 8,2% άλλο κόμμα.