Την περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τουλάχιστον μία μονάδα την επόμενη τετραετία ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του (Σκάι) το πρωί της Τρίτης τόνισε, επίσης, ότι θα εξετάσει οριζόντια μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ.

Ειδικά για τη φορολογική πολιτική είπε ότι «δεν θέλω να κατεβάσω πιο πολύ από το 22% τον φόρο για τις επιχειρήσεις, Για τα επόμενα βήματα της φορολογικής πολιτικής θα αυξήσουμε κατά 1.000 ευρώ το αφορολόγητο για κάθε παιδί, θα εξετάσουμε τεκμήρια, από το δεύτερο μισό της 4ετιας θα εξετάσουμε μείωση του ΦΠΑ αλλά οριζόντιες. Πρέπει να υπάρχουν διαβαθμισμένες κλίμακες ΦΠΑ».

Η συνέντευξη του Πρωθυπουργού ξεκίνησε με το δυστύχημα στην Καλλιθέα με θύμα ένα 12χρονο κορίτσι. «Με απασχολεί το ζήτημα της οδικής ασφάλειας καθώς προέρχομαι από την Κρήτη ένα νησί που χάνουν τους νέοι σε τροχαία δυστυχήματα» δήλωσε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «στόχος μας είναι να μειώσουμε κατά 50% τους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα μέχρι το 2030». «H Αθήνα» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης «δεν είναι η χειρότερη πόλη όσον αφορά την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Έχουμε επενδύσει πολλά στην επέκταση των μέτρων σταθερής τροχιάς με την γραμμή 4 που θα είναι έτοιμη πριν το τέλος της δεκαετίας. Τα έργα αυτά είναι μακράς πνοής αλλα όταν υλοποιούνται ανακουφίζουν τους πολίτες. Ειδικά για τον Κηφισό υπάρχει ένα έργο για την παράκαμψη της Αθήνας από την Ελευσίνα προς την Υλίκη, είναι ένα έργο που πρέπει να ωριμάσουμε».

Πιο κοντά το ΠαΣοΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο προεκλογικό σκηνικό τόνισε και πάλι ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό τσακώνονται για την πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου. Το γεγονός οτι υπάρχει μια απόλυτη σύγχυση της εναλλακτικής για τη Νέα Δημοκρατία δείχνει τα προβλήματα της απλής αναλογικής». Επέμεινε μάλιστα ότι «αν έβγαιναν τα κουκιά σίγουρα θα έκαναν κυβέρνηση των ηττημένων, δεν πιστεύω λέξη από όσα λένε. Η μόνη λύση είναι ισχυρή αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία».

Ειδικά για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι «δεν βλέπω περιθώριο συνεννόησης με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη που έχει πει ότι δεν θέλει για πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη μου αποπνέει το κακό συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ του ’80 και το οποίο θέλουμε να αφήσουμε πίσω .Δεν βλέπω κανένα πεδίο συνεννόησης» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Τσίπρας κάνει διαχείριση της ήττας του

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «καταλαβαίνω τη δυσκολία στην οποία βρίσκεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν έχω διάθεση για προσωπικές επιθέσεις. Το 80% των ομιλιών του Τσίπρα είναι προσωπική επίθεση ακόμα και στον πατέρα μου και αυτό το θεωρώ απρεπές». Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «όλη η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να ετοιμάζουν την επόμενη ημέρα της ήττας μέχρι του σημείου αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος. Εγώ βλέπω ότι κάνουμε μεγάλες συγκεντρώσεις και ο κόσμος θέλει να ακούσει για το μέλλον και γι’ αυτό το 90% των ομιλιών μου αφορά το μέλλον».

Τα ΣΔΙΤ και οι φοιτητικές εστίες

Όσον αφορά τα έργα ΣΔΙΤ ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι «η κυβέρνηση έφτασε στο όριο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων τα ΣΔΙΤ. Να δώσω ένα παράδειγμα: φοιτητικές εστίες. Θα κατασκευάσουμε 10.000 φοιτητικές εστίες με την μέθοδο αυτό. Πιστεύω ότι θα είναι έτοιμες σε 3-4 χρόνια για 5 πανεπιστήμια. Είναι σημαντική παρέμβαση όπως και η αύξηση του επιδόματος ενοικίου για τους φοιτητές στην οποία προχωρήσαμε»

«Εμείς» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης « δεν φοβηθήκαμε ποτέ τη σύμπραξη του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα και αυτό μας χωρίζει από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το ΠΑΣΟΚ»