Αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του εντατικολόγου Ανδρέα Ηλιάδη με την κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου υπέβαλε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο συνήγορος υπεράσπισης της Αλέξης Κούγιας.

Απευθυνόμενος προς τους δικαστές και τους ενόρκους ο Αλ. Κουγιας εξήγησε ότι υπέβαλε το αίτημα αυτό επικαλούμενος ότι ο κ. Ηλιάδης είχε πει στην κατηγορούμενη πως αν η Τζωρτζίνα είχε διασωληνωθεί στα πρώτα δέκα λεπτά στο Καραμανδάνειο θα περπατούσε.

Από την πλευρά του ο κ. Ηλιάδης απάντησε πως μετά την ανακοπή του παιδιού ο ίδιος και οι συνάδελφοί του δεν ήξεραν αν θα …ξημερώσει.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασής του ο γιατρός απαντώντας σε ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια είπε πως ποτέ δεν είχε συζήτηση με την κατηγορούμενη μητέρα το διάστημα της νοσηλείας του παιδιού στο Ρίο, με τον δικηγόρο της κατηγορούμενης να επανέρχεται στο θέμα των μεταμοσχεύσεων.

Κούγιας: Πότε ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τις μεταμοσχεύσεις με την κυρία κατηγορουμένη;

Ηλιάδης: Ποτέ.

Πρόεδρος: Είναι αυτό η θέση της κυρίας κατηγορουμένης κύριε συνήγορε;

Κούγιας: Βεβαίως.

Πρόεδρος: Και γατί δεν το είπατε από την αρχή;

Κούγιας: Γιατί υπήρχε κανείς να την κατευθύνει;

Πρόεδρος: Μα ούτε και εσείς τα λέτε στα υπομνήματά σας.

Κούγιας: Μετά το επεξεργάστηκα.

Πρόεδρος: Αυτό είναι θέση και του κ. Δασκαλάκη; Το είχε πει δηλαδή στον άντρα της;

Κούγιας: Όχι. σπανίως εμφανίζονταν

Πρόεδρος: Και τι είπε η εντολέας στις συζητήσεις τις οποίες αναφέρεστε για μεταμοσχεύσεις;

Κούγιας: Αρνήθηκε.

Στη συνέχεια ο Α. Κούγιας έδειξε στο μάρτυρα φωτογραφίες με την εντολέα του και τη μικρή Τζωρτζίνα θέλοντας να δείξει ότι δεν ήταν μία αδιάφορη μάνα όπως της …χρεώνουν πολλοί μάρτυρες.

Κούγιας: Στις 9.7.22 δώσατε συνέντευξη στο Έθνος. Λέτε ότι θεωρείτε την ανακοπή στη Τζωρτζίνα σαν τρίτο θάνατο. Γράφει ότι είπατε πως το φινάλε του δράματος στη Τζωρτζίνα γράφτηκε στο Καραμανδάνειο. Λέει πως ξέρατε ότι το παιδί δεν θα ξαναμιλήσει, δεν θα περπατήσει Αυτά που λέω εγώ τόσες μέρες, δηλαδή ότι η αναζωογόνηση στο Καραμανδάνειο ήταν θάνατος. Γιατί τόσες μέρες δεν μου απαντάτε; Λέτε αυτά που λέω εγώ και εσείς λέτε εδώ ότι κατόπιν όλα αυτά τα καταλάβατε μετά τη μαγνητική….

Ηλιάδης: Βεβαίως θεωρώ την ανακοπή σαν θάνατο, δε θα φτάναμε ποτέ να περπατήσει η Τζωρτζίνα. Η ζωή όμως δεν ολοκληρώνεται για να περπατήσει κάποιος. Όμως και ένα βήμα. ένα κλότσημα μιας μπάλας είναι αρκετά σημαντικό για μια οικογένεια. Δεν της δώσαμε το χρόνο της. Η αποκατάσταση των παιδιών μπορεί να κάνει δυο και τρία χρόνια…

Πρόεδρος: Τι σημαίνει αυτό το φινάλε του δράματος που είπατε;

Ηλιάδης: Αν δεν υπήρχε ο κ. Χασαπόπουλος το παιδί θα είχε πεθάνει στο Καραμανδάνειο

Κούγιας: Ζητάμε κατ αντιπαράσταση εξέταση του κ. Ηλιάδη με την κ. κατηγορουμένη. Της είχε πει αν είχε διασωληνωθεί στα πρώτα δέκα λεπτά στο Καραμανδάνειο το παιδί θα περπατούσε.

Πρόεδρος: Εννοείτε μετά την απολογία της;

Κούγιας: Ναι της είχε πει της κυρίας κατηγορουμένης πως αν το παιδί είχε διασωληνωθεί στο 10λεπτό θα πήγαινε σχολείο;

Ηλιάδης: Δεν είναι στον ιατρικό μου λόγο να λέω τέτοιες εκφράσεις, εμείς κάθε νύχτα δεν ξέραμε αν θα ξημερώσει.

Η εξέταση του κ. Ηλιάδη από τον κ. Κούγια θα συνεχιστεί στην επόμενη δικάσιμο.