Νέο επεισόδιο στη κόντρα του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Ανδρουλάκη σημειώθηκε αναφορικά με τον ιδρυτή του ΠαΣοΚ, Ανδρέα Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας στα όσα είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «πλαστογράφηση της σύγχρονης ιστορίας», τονίζοντας ότι ο ίδιο ηγείται το κόμμα του Παπανδρέου.

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανήκει στην ιστορία αλλά στο να πηγαίνουμε στην πλαστογράφηση της σύγχρονης ιστορίας, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας, καταντάει γραφικό. Εγώ ηγούμαι του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο κ. Τσίπρας ηγείται του κόμματος που πήγε να βάλει φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτή είναι η νεότερη ιστορία», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Είπε ότι έχει οπαδούς του Ανδρέα Παπανδρέου στο κόμμα τους. Ανδρέας Παπανδρέου και Πρέσπες του Αιγαίου δεν πάνε μαζί», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πως φούντωσε η κόντρα

Όλα ξεκίνησαν από το ..πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο οι επιτελείς της Κουμουνδούρου έδωσαν τον τίτλο «Συμβόλαιο για την Αλλαγή». Παρέπεμπε ευθέως στο Συμβόλαιο με το Λαό του Ανδρέα Παπανδρέου και τη νίκη της «Αλλαγής» στις εκλογές του 1981. Η αντίδραση του κ. Ανδρουλάκη, ήταν έντονη. Ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας γίνεται «τυμβωρύχος» του Ανδρέα Παπανδρέου «με όλα αυτά που κάνει, προσπαθώντας να μιμηθεί το ΠΑΣΟΚ και τα συνθήματά του». Ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα, όμως ζούμε σε μια άλλη εποχή διευκρίνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Η απάντηση του κ. Τσίπρα δόθηκε στη συνέντευξη του, στον ΑΝΤ1, και ήταν ιδιαιτέρως επιθετική. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης «δεν είναι ιδιοκτήτης του Ανδρέα». «Ο Ανδρέας ανήκει στην ιστορία», συμπλήρωσε. Μάλιστα, κάλεσε τον κ. Ανδρουλάκη «να σεβαστεί ότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ανιδιοτελείς πολίτες που εμπνεύστηκαν από τον Ανδρέα και τον ακολούθησαν, ήταν συνοδοιπόροι του, οι οποίοι σήμερα έχουν περάσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να το σεβαστεί αυτό. Και αυτό πρέπει να αποτελέσει, όχι ένα στοιχείο που θα μας χωρίζει, αλλά ένα στοιχείο που θα μας ενώνει».