Άνοιγμα προς το κεντρώο-πασοκογενές κοινό της Αχαΐας, μιας περιοχής που θεωρείται προπύργιο της κεντροαριστεράς έκανε απόψε από την Πάτρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η περιοχή σας έχει βαθιά δημοκρατική παράδοση. Δεν ακολουθούσε πάντα τις δικές μας ιδέες, συμβάδιζε όμως πάντα με την πραγματικότητα. Και αυτή λέει ότι τα παλιά ιδεολογικά σύνορα ήδη ξεθωριάζουν υπό το φως της ανάγκης για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Ελληνίδες και Έλληνες ενώνονται και πάλι, όπως ενώθηκαν και το 2019 σε ένα πλατύ ποτάμι. Είναι το κίνημα του πατριωτισμού και του δημιουργικού εκσυγχρονισμού, που συσπειρώνει και πάλι όλους τους Έλληνες» ήταν τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα έθεσε ως στόχο αυτή τη φορά να είναι γαλάζια και η Αχαϊα. «Κάποτε οι αριθμοί του παρελθόντος έλεγαν κάποτε πως Πάτρα και Αχαΐα ήταν τα προπύργια άλλων δυνάμεων», σχολίασε ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Αλλά με την ελπίδα του μέλλοντος αλλάζουν πια τα πράγματα, το βλέπω παντού. Όσα έγιναν στα τέσσερα χρόνια έσβησαν παλιές διαφορές και σφυρηλάτησαν ένα πλατύ ρεύμα προόδου, ένα ποτάμι το οποίο ενώνεται ξανά για να πει όχι σε μία δεύτερη φορά στη συμφορά».

Αναφέρθηκε επίσης εκ νέου στην κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ για την «Αλλαγή», δηλώνοντας: «Οσο αυτοί τσακώνονται για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, εμείς θα μιλάμε για το μέλλον της πατρίδας μας». Σχολίασε άλλωστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεψε και το «συμβολαιο για την Αλλαγή» από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και το «Μένουμε Ευρώπη» από τη ΝΔ.

Η στρατηγική του μεσαίου χώρου και το αντι- ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο 

Ο πρωθυπουργός κάνοντας εκ νέου άνοιγμα και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να ανασυστήσει το αντι- ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο του 2019, επενδύοντας στους αυτοπροσδιοριζόμενους ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου, που σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές ήταν και αυτό που του είχε δώσει την αυτοδυναμία.