«Είπαμε να πάμε μία βόλτα, να πάμε να μαλώσουμε με οπαδούς του ‘Αρη» ανέφερε ο τρίτος εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού που απολογείται σήμερα για το αποτρόπαιο έγκλημα,  επιβεβαιώνοντας πως τα κίνητρα του ιδίου και των υπολοίπων δραστών δεν ήταν παρά «οπαδικά». Μάλιστα κατά την απολογία του τόνισε ότι η απόφαση πάρθηκε από τον κάθε έναν από τους κατηγορούμενους με ιδίαν συναίνεση, κανείς δεν πιέστηκε να συμμετάσχει.

Αναφερόμενος στην ίδια την εγκληματική πράξη σε βάρος του Αλκη είπε ότι εκείνος δεν ήρθε σε κανενός είδους επαφή με το θύμα καθώς κυνήγησε έναν φίλο του και όχι εκείνον.

Με την απολογία του  εν λόγω κατηγορουμένου συνεχίζεται σήμερα ο κύκλος των απολογιών των φερομένων ως δραστών του αποτρόπαιου εγκλήματος με οπαδικά κίνητρα. Νωρίτερα είχε ζητήσει συγγνώμη από τους γονείς του Αλκη Καμπανού για το ότι βρέθηκε στο περιστατικό που στοίχισε τη ζωή του γιου τους.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην απόφαση να εκδηλωθεί η επίθεση στην Χαριλάου, επιβεβαιώνοντας ότι αφορμή στάθηκε περιστατικό που προηγήθηκε στο Ωραιόκαστρο, όπου «κάποιοι του ‘Αρη κυνήγησαν οπαδούς του ΠΑΟΚ».

Η αμφισβήτηση της απολογίας του καθ’ ομολογία φυσικού αυτουργού της επίθεσης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε πριν από μία εβδομάδα, η απολογία του κατηγορούμενου ο οποίος απολογήθηκε δεύτερος και ο υποστήριξε ότι ήταν εκείνος  που μαχαίρωσε τον Αλκη Καμπανό στο πόδι, κόβοντάς του την μηριαία αρτηρία, από την αιμοραγία της οποίας – όπως ισχυρίστηκε –  προήλθε ο θάνατος του 19χρονου Αλκη.

Η ομολογία του αυτή αμφισβητήθηκε τόσο από την εισαγγελέα της έδρας όσο και από την πολιτική αγωγή και κρίθηκε κατασκευασμένη με στόχο να αναλάβει ο ένας εκ των συνολικά δώδεκα κατηγορουμένων την ευθύνη για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή Αλκη Καμπανού που άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου, μετά από την «τυφλή» οπαδική επίθεση σε βάρος του.