Το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες» έμεινε εκτός των εκλογών, με την απόφαση του Αρείου Πάγου να φέρνει ικανοποίηση.

«Ήταν σωστή η απόφαση που πήρε ο Άρειος Πάγος. Δικαιώνεται η θέση της ΝΔ μέσα στη Βουλή και μέσω του υπομνήματος που κατέθεσε. Δικαιώνεται και η θέση του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν κάποια ερωτηματικά για τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Αλέξη Τσίπρα. Αποκλείστηκαν οι μαχαιροβγάλτες και οι εγκληματίες και καθαρίζει δημοκρατικά το τοπίο» δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα Mega» ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Σπήλιος Λιβανός.

Σχολιάζοντας το «μπλόκο» ο Γιάννης Μπουρνούς, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως με τη δεύτερη τροπολογία της ΝΔ προχώρησε το ζήτημα στο Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου. «Το ίδιο αποτέλεσμα θα το είχαμε χωρίς να γίνεται πολιτική χορηγία στον Κασιδιάρη με όλη αυτή τη συζήτηση αυτές τις ημέρες. Εάν είχε υιοθετηθεί απλά η τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν έδινε κρίση στους δικαστές, αλλά έθετε εκτός a priori κάθε συνδυασμό που στις λίστες του είχε καταδικασμένο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Η Aριστερά ήταν αυτή που βρέθηκε απέναντι στους ναζιστές», δήλωσε.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα του αντισυστημικού ρεαλισμού»

Ικανοποιημένο και το ΠΑΣΟΚ με την απόφαση του Αρείου Πάγου για το κόμμα Κασιδιάρη, ωστόσο ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Μάντζος σχολίασε πως το κόμμα «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου διέφυγε από την προσοχή της ΝΔ και τελικά εγκρίθηκε η συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία. «Το κόμμα «ΕΑΝ» είναι κι αυτό που θα έπρεπε να θεωρηθεί διάδοχο σχήμα, γιατί ο επικεφαλής του έχει περιγράψει με άρτιο τρόπο τις διαδρομές και τις συνεννοήσεις με καταδικασμένα πρόσωπα της Χρυσής Αυγής», δήλωσε.

«Αρκετή διαφήμιση και προώθηση κάναμε σε αυτά τα κομματικά μορφώματα. Τον λόγο έχουν οι πολίτες και θα πρέπει να μη γοητεύονται από δήθεν αντισυστημικά μηνύματα δήθεν αντισυστημικών κομμάτων. Αντισυστημικό δεν είναι να στηρίζεις του φονιάδες του Παύλου Φύσσα και των μεταναστών, αντισυστημικό είναι να ρίχνεις μία ψήφο σε ένα κόμμα και ένα πρόγραμμα που θέλουν πραγματικά να αλλάξουν το σύστημα». Ο κ. Μάντζος χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ ως «κόμμα του αντισυστημικού ρεαλισμού», εξηγώντας πως «θέλουμε μέσα από το πρόγραμμά μας να συγκρουστούμε με κατεστημένα που δεν θέλουν τις μεταρρυθμίσεις».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να «ψαρέψει» τους ψηφοφόρους Κασιδιάρη»

Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο Σπήλιος Λιβανός, αναφέροντας πως μετά το «μπλόκο» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ψαρέψει τους ψηφοφόρους του νεοναζιστικού μορφώματις.

«Αποκλείστηκαν οι ναζιστές, γιατί ήταν καταδικασμένοι για εγκληματικές πράξεις. Σε κάθε περίπτωση είναι μία νίκη της Δημοκρατίας. Εμείς και το ΠΑΣΟΚ με πράξεις και με ψήφους τους καταδικάσαμε και τους αποκλείσαμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αλιεύσει τους ψηφοφόρους του Κασιδιάρη, το οποίο μας βρίσκει κάθετα αντίθετους», σχολίασε.