Η ατζέντα της ημέρας: Η Εργατική Πρωτομαγιά – Τα «αόρατα» κινητά στην υπόθεση Καραϊβάζ – Τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ

1

Πρωτομαγιά με συγκεντρώσεις, βροχές και χωρίς μετρό

  • Οι απεργιακές κινητοποιήσεις: Η συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί. Οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί από συνδικάτα, ομοσπονδίες και σωματεία για τις 10 π.μ. στην Πλατεία Κάνιγγος, στην Ομόνοια και στα Προπύλαια.
  • Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς; Ακινητοποιημένα θα είναι την Δευτέρα 1η Μαΐου, το Μετρό Γραμμή 1 – Γραμμές 2 και 3) και το Τραμ, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία. Τα λεωφορεία και τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από 09:00 έως 21:00.
  • Τι καιρό θα κάνει; Αναμένεται γενικά νεφελώδης καιρός στις περισσότερες περιοχές με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στα ορεινά και ημιορεινά της Θράκης.
2

Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο ενόψει εκλογών

4

Επίθεση με γιαούρτια στον Θάνο Πλεύρη

  • Τι συνέβη; Ο Υπουργός Υγείας κατήγγειλε ότι αριστεριστές πέταξαν γιαούρτια στον ίδιο και στα παιδιά του ενώ έτρωγαν το μεσημέρι της Κυριακής σε μεζεδοπωλείο στα Πετράλωνα.
  • Πώς αντέδρασε ο ίδιος; Ο κ.Πλεύρης έγραψε λίγο αργότερα σε ανάρτησή του τα εξής: «Τόσο άθλιοι. Μπροστά στον 8 χρόνο γιο μου, την 13χρονη κόρη μου και την γυναίκα μου να επιτίθενται, να πετυχαίνουν εκτός από εμένα, την οικογένεια μου. Αυτοί είναι».
  • Γιατί πήγε στο νοσοκομείο; Ο Υπουργός Υγείας μετέβη στο «Λαϊκό» για οφθαλμολογικό έλεγχο με το νοσοκομείο να ανακοινώνει ότι «από την οφθαλμολογική εξέταση διαπιστώθηκε έντονη, διάχυτη υπεραιμία και οίδημα επιπεφυκότος αριστερού οφθαλμού καθώς και στικτή απόπτωση επιθηλίου του κερατοειδούς».
5

Ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ

  • Πότε πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση; Η πληρωμή για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ είναι προγραμματισμένη για τις 31 Μαΐου, ενώ όσοι διαπιστώσουν λάθη ή παραλείψεις έχουν την ευκαιρία να τα διορθώσουν υποβάλλοντας τροποποιητική δήλωση Ε9 έως τις 30 Ιουνίου.
  • Ποιοι απαλλάσσονται πλήρως από την πληρωμή του; Πλήρη απαλλαγή ΕΝΦΙΑ έχουν οι τρίτεκνοι, οι πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80% εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους (πραγματικό ή τεκμαρτό) είναι έως 12.000 ευρώ αν πρόκειται για άγαμους ή έως 15.000 ευρώ αν είναι έγγαμοι, με 2 παιδιά). Και στην περίπτωση της πλήρους απαλλαγής η συνολική επιφάνεια κτισμάτων δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 150 τ.μ.
  • Πώς θα εκτυπώσετε τα εκκαθαριστικά; Το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ μπορείτε να το βρείτε στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ, και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι τους κωδικούς του Taxisnet για να μπείτε στην εφαρμογή.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr