Την Κυριακή θα γίνει η παρέλαση στην Πέμπτη Λεωφόρο της Ν.Υόρκης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Η παρέλαση θα γίνει μεταξύ των 64 και 79 δρόμων της αμερικανικής μεγαλούπολης και θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Η Ομογένεια υποδέχεται τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς που θα ανοίξουν την παρέλαση και θα πάρουν μέρος 110 οργανισμοί, περισσότερες από 12 μπάντες και 42 άρματα τα οποία ήδη έχουν εγγραφεί για να συμμετέχουν στην παρέλαση. Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος πρόκεται την Παρασκευή να καλωσορίσει τους Ευζωνες της Προεδρικής Φρουράς για πρώτη φορά στον Ιερό ναό Αγίου Νικολάου και εθνικό ιερό πορσκύνημα στο σημείο μηδέν. Τον πρόεδρο της Βουλής θα εκπροσωπήσει ο γγ Γεώργιος Μυλωνάκης.

Παράλληλα, η φετινή τελετή έπαρσης σηµαίας στο πάρκο του Μπόουλινγκ Γκρην θα πραγµατοποιηθεί την Παρασκευή, 28 Απριλίου στη 1:00 µ.µ (Broadway & Whitehall St., Manhattan, NY 10004).

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

Η έπαρση της ελληνικής και της αµερικανικής σηµαίας θα γίνει από το NYPD Saint Paul’s Society και η σοπράνο, Αριάδνη Άννα, θα ερµηνεύσει τους εθνικούς ύµνους αντίστοιχα. Οι επίσηµοι θα απευθύνουν χαιρετισµούς. Το πρόγραµµα περιλαµβάνει χορούς από το σχολείο «Δηµήτριος και Γεωργία Καλοειδή» του Μπρούκλιν, το Ελληνικό Σχολείο «Πλάτων» του Μπρούκλιν και το Ελληνικό Κλασικό Σχολείο του Μπρούκλιν.