Με σχετικά καλό καιρό, και κάποια διαστήματα αστάθειας, θα κυλήσει το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Την Παρασκευή 28 Απριλίου ο καιρός στα δυτικά και βόρεια θα είναι αίθριος και στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται παροδική συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας, με αρκετό ήλιο ενδιάμεσα. Λίγες ασθενείς βροχές περιμένουμε στο Αιγαίο, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Το Σάββατο ο καιρός θα κυλήσει με ανοιξιάτικη διάθεση. Προβλέπεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και η αστάθεια τις μεσημβρινές ώρες θα παραμείνει.

Την Κυριακή στα ηπειρωτικά και την Κρήτη λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ στα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στο νότιο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Τη Δεύτερα 1η Μαΐου, σύμφωνα με την πρόβλεψη της μετεωρολόγου του Mega Χριστίνας Ρήγου, περιμένουμε περισσότερες βροχές σε σχέση με το Σαββατοκύριακο, ένα «πέρασμα όμως, χωρίς μεγάλη διάρκεια, με καλές και ευχάριστες θερμοκρασίες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σάκης Αρναούτογλου: Τα νέα δεδομένα

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου από την Κυριακή 30/4 συννεφιές θα φέρουν τοπικές μπόρες σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, οι οποίες θα διατηρηθούν και τη Δευτέρα (1/5).

Την Πρωτομαγιά συννεφιές το πρωί στις ίδιες περιοχές με τον καιρό να είναι άστατος στη δυτική Ελλάδα, χωρίς, όμως να αναμένονται ιδιαίτερα ισχυρά φαινόμενα. Από τις 2 Μαΐου αναμένεται μία διαταραχή η οποία θα φέρει βροχές στη χώρα μας.