Εκδικάζονται σήμερα Πέμπτη 27 Απριλίου οι αγωγές του Γιώργου Κιμούλη κατά της Ζέτας Δούκα, της Δώρας Χρυσικού και του Νίκου Ψαρρά. Ο ηθοποιός, που έφτασε νωρίτερα στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων μαζί με τον δικηγόρο του, Βασίλη Καπερνάρο, έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ζητώντας να μην γίνει κάποια περαιτέρω συζήτηση.

«Θεωρώ ότι το κίνημα #MeToo είναι ένα σπουδαίο κίνημα. Μετρά 17 χρόνια περίπου από τότε που η Αμερικανίδα Μπερκ έβαλε τα θεμέλια. Έχει καθοδηγήσει πολλούς κακοποιητές και βιαστές στα δικαστήρια και τις φυλακές. Παράλληλα όμως έχουν εμφανιστεί κάποια πρόσωπα που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αυτό το κίνημα», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Είναι στη φύση του ανθρώπου να ψεύδεται και να κάνει καταγγελίες ψευδείς. Τα πρόσωπα αυτά, κατά τη γνώμη μου, πέρα από το γεγονός αυτό, ότι συκοφαντούν και προκαλούν ηθική βλάβη σε αυτούς που ψευδώς καταγγέλλουν, πρέπει να τιμωρούνται για να προστατευτεί αυτό το σημαντικό κίνημα».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Γιώργου Κιμούλη, Βασίλης Καπερνάρος, έκανε λόγο για «σκετσάκι» που έπαιξαν τρία πρόσωπα. «Θα σας δώσω τη φωτογραφία που αποδεικνύει ότι όλα τα γεγονότα που ειπώθηκαν άκαιρα, ανεπίκαιρα, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν κάποιες σκοπιμότητες, χρησιμοποιώντα το #MeToo έβλαψαν τον κ. Κιμούλη πάρα πολύ, γι’ αυτό προσέφυγε στα δικαστήρια σήμερα και συζηγτησαμε τις αγωγές μας. Δεν δικαιολογείται μετά από 13 χρόνια να πας σε μια εκπομπή και να λες αυτά που λες. Όταν γνωρίζεις ότι αυτά δεν μπορούν να αποδειχτούν» είπε.

Και συνέχισε: Οι δύο μάρτυρες είναι μια ταινία μικρού μήκους, ένα σκετσάκι που συναποφάσισαν τρία άτομα να παίξουν αυτό το παιχνίδι γιατί είχαν στο νου τους την καριέρα τους και να έχουν εξασφαλίσει τις δουλειές τους. Όπως κα έγινε, όταν τις εξασφάλισε τις δουλίτσες ο κ. Κιμούλης έχασε τις δικές του» είπε ο Βασίλης Καπερνάρος.