Για τις πιέσεις που δεχόταν η Εύα Καϊλή να ομολογήσει ενοχή ώστε να αποφυλακιστεί, μίλησε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δημητρακόπουλος είπε στο ΣΚΑΙ ότι «είναι αναμφισβήτητο γεγονός, και μπορώ να σας το πω μετά από 4,5 μήνες που είμαι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Εύας Καϊλή, ότι από την πρώτη μέρα η Εύα Καϊλή δεχόταν πιέσεις. Από ποιους δεν μπορώ να σας πω…. Μπορώ όμως να σας πω, ανεπιφύλακτα, ότι δικηγόροι του περιβάλλοντος της κ. Καϊλή δέχονταν πιέσεις για να μεταφέρουν στην κ. Καϊλή ότι ‘αν υπογράψεις και αποδεχθείς ότι έπαιρνες μίζες από το Κατάρ, σε 48 ώρες θα είσαι δίπλα στο παιδί σου’. Αυτό η κ. Καϊλή δεν το αποδέχεται».

«Αν δεν ομολογήσεις θα κάτσεις μέσα 10 χρόνια»

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, «δικηγόροι μετέφεραν στην Εύα Καϊλή ότι ‘το κλίμα στο δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών είναι βαρύ, εάν δεν ομολογήσεις ότι έχεις πάρει μίζες από το Κατάρ, θα κάτσεις μέσα 10 χρόνια’. Και μάλιστα μπορώ να σας πω ότι αυτές οι πιέσεις από δικηγόρους του περιβάλλοντος της κ. Καϊλή, συνεχίστηκαν μέχρι και 3 – 4 μέρες πριν την αποφυλάκισή της»

Εκείνος από την πλευρά, όπως δήλωσε, είπε στην Ευρωβουλευτή, «αν έχεις διαπράξει αδικήματα σε σχέση με το Κατάρ, θα το ομολογήσεις για να είσαι και εσύ έξω ελεύθερη και δίπλα στην κόρη σου’ όταν όμως η απάντηση είναι ότι ‘ποτέ δεν έχω πάρει, όχι μόνο από το Κατάρ, από καμία χώρα, από κανένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο, ούτε ένα ευρώ κατά την ενάσκηση των ευρωβουλευτικών καθηκόντων μου, δεν μπορώ να παραδεχθώ κάτι που δεν διέπραξα’, της είπα ότι ‘μαζί θα δώσουμε τη μάχη, γιατί θα είναι ανήθικο εγώ ως δικηγόρος να σου εισηγηθώ να παραδεχτείς πράξεις οι οποίες ποτέ δεν έχουν διενεργηθεί από εσένα».

Να ξέρετε, συνέχισε ο κ. Δημητρακόπουλος, ότι σε αυτό τον αγώνα ήμουν μονάχος μαζί με την κ. Καϊλή, και μετά όταν μπήκε (στην υπόθεση ο έτερος συνήγορος) Σβεν Μαρί είχε την ίδια άποψη με εμένα.

Θα καταρρεύσει παταγωδώς όλο αυτό το σαθρό κατηγορητήριο

Ο δικηγόρος σχολίασε ότι απελευθερώθηκε με περιοριστικούς όρους η κ. Καϊλή και τώρα συλλέγεται υλικό με το οποίο θα καταρρεύσει παταγωδώς όλο αυτό το σαθρό κατηγορητήριο σε βάρος της. Και μάλιστα ο ίδιος ο ανακριτής, ο Μισέλ Κλεζ είπε, δήλωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «ότι δυσκολεύομαι να στοιχειοθετήσω τη δωροδοκία, όπως δυσκολεύομαι να στοιχειοθετήσω και τη συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και μένει να διερευνήσω μόνο το κομμάτι των χρημάτων που βρέθηκαν στο σπίτι της, που με βάση τα στοιχεία δαχτυλικά αποτυπώματα δεν βρέθηκαν».