Σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα Σάββατο στις 11:38 στην Εύβοια με το επίκεντρο να εντοπίζεται στα 6 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της περιοχής Ζάρακες και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή.

«Το παρακολουθούμε» είπε μιλώντας λίγο αργότερα στην ΕΡΤ ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, χαρακτηριζοντάς τον ωστόσο «καθυστερημένη μετασεισμική ακολουθία» προηγουμένων δονήσεων.

«Δεν νομίζω ότι θα έχουμε μεγαλύτερα μεγέθη από αυτά που εκδηλώθηκαν σήμερα, πάντως σε κάθε περίπτωση είμαστε σε συνεχή παρακολούθηση του φαινομένου» πρόσθεσε.

«Διεγερμένη σεισμολογικά η περιοχή – Να εφαρμοστεί το σχέδιο «Εγκέλαδος»»

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε στο in, υπενθύμισε τους σεισμούς στα τέλη του 2022 που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο, η σεισμική δραστηριότητα μπορεί μεν να ήταν σε ύφεση, δεν είχε όμως εκλείψει με αποτέλεσμα να υπάρχει αναζωπύρωση του φαινομένου καθώς υπάρχει διέγερση από το περασμένο διάστημα.

Όπως τονίζει, δεν θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, αλλά επιβάλλεται εγρήγορση και εφαρμογή του προληπτικού επιχειρησιακού σχεδίου «Εγκέλαδος» .