Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ που έρχεται στη Αθήνα για επίσημη επίσκεψη με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου στην χώρα μας έχει μια ιστορία η οποία έχει να κάνει με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Νετανιάχου, όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Ο υπουργός ζήτησε κάποια στιγμή από τον Πρωθυπουργό και εν μέσω διαδηλώσεων να μπει προσωρινά στον πάγο η αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του συστήματος Δικαιοσύνης, αναφέρει η στήλη.

Και προσθέτει: Ο Νετανιάχου θύμωσε και τον καρατόμησε. Αλλά σε 15 ημέρες το μετάνιωσε και ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει στη θέση του τον υπουργό, ανακαλώντας την απόφαση για την αποπομπή του, η οποία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και διαδηλώσεις. Και ξέρετε με ποια δικαιολογία έγινε η ανάκληση; «Παρά τις διαφωνίες τους είναι συνετό να συνεχίσουν να συνεργάζονται για το καλό της χώρας».

Ο ισραηλινός έρχεται στην Αθήνα και ένα από τα θέματα που θα συζητήσουν είναι τα εξοπλιστικά. Ας μην ξεχνάμε ότι τελευταίως εγκρίθηκε η προμήθεια από το Ισραήλ οπλικών συστημάτων SPIKE- NLOS.