Αναταραχή έχει προκαλέσει η υπόθεση σχετικά με τη σύλληψη στο Φανάρι του Μέγα Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αγαθάγγελου Σίσκου για κλοπή ενός ρολογιού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Μέγας Αρχιμανδρίτης συνελήφθη τη Δευτέρα του Πάσχα για κλοπή ρολογιού τσέπης, η αξία του οποίου σύμφωνα με Τουρκικά ΜΜΕ υπολογίζεται στα 24.000 ευρώ, το οποίο κατασκευάστηκε για συλλεκτική συλλογή του 1800 των Ανακτόρων.

Ο Μέγας Αρχιμανδρίτης τέθηκε σε αργία με απόφαση του ίδιου του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, όπως διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και τονίζει ότι δεν θα προβεί σε καμία άλλη δήλωση, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση της κλοπής του ρολογιού.

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου:

«Αναφορικά με δημοσιοποιηθείσα υπόθεση, στην οποία φέρεται να ενεπλάκη κληρικός του Οικουμενικού Θρόνου, από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου γίνεται γνωστό ότι με απόφαση της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στον κληρικό αυτόν επιβλήθηκε, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση, το πνευματικό επιτίμιο της αργίας, εν αναμονή της πλήρους διελευκάνσεως αυτής. Έως τότε το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν θα προβεί σε καμμία άλλη δήλωση».

Η αντίδραση του Μέγα Αρχιμανδρίτη

«Όσο γίνεται έρευνα δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι και επίσης δεν έχω και την άδεια του διευθυντού του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου διότι είναι θεσμικό το ζήτημα, διότι στο εν λόγω βίντεο αναφέρεται στην ιδιότητα κάποιου κληρικού του Πατριαρχείου η εν λόγω κυρία, οπότε είναι θεσμικό το ζήτημα και δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι» είπε στις πρώτες του δηλώσεις στον «Εθνικό Κήρυκα» του Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελου Σίσκου

«Ωστόσο το πρόσωπο στο βίντεο είστε εσείς» αναφέρει το δημοσιογράφος με τον Αρχιμανδρίτη να επιμένει ότι δεν μπορεί να πει κάτι άλλο.

Τέλος ερωτηθείς γιατί τέθηκε σε αργία επ’ αόριστον από τον Πατριάρχη, ο Αρχιμανδρίτης απαντά: Αυτό είναι ένα πνευματικό ζήτημα που το γνωρίζει ο ίδιος ο Πατριάρχης, τώρα τι να σας πω;».