Πρόθεση συνεργασίας με τις βελγικές αρχές φέρεται να δείχνει ο Αλέξης Γεωργούλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος έχει ζητήσει ακρόαση, χωρίς φυσικά να θεωρείται δεδομένο ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί

Όσον αφορά την άρση ασυλίας του Ευρωβουλευτή, αναμένεται να γίνει μια  συνεδρίαση από την Επιτροπή για να οριστούν οι συντονιστές και σε μεταγενέστερο στάδιο θα κληθεί ο ίδιος και κατόπιν θα γίνει η ψηφοφορία. Η επόμενη συνεδρίαση είναι στις 30 Μαΐου, όμως δεν αποκλείεται και μια έκτακτη συνεδρίαση για την άρση της ασυλίας.

Τι περιλαμβάνουν οι νεες καταγγελίες

Εργασιακό εκφοβισμό σε εργαζόμενη στο γραφείο του, ξυλοδαρμό ασκούμενης στο γραφείο του και ενόχληση στον εργασιακό χώρο άνδρα μόνιμου υπαλλήλου.

Αυτό φέρεται να είναι το περιεχόμενο των τριών νέων καταγγελιών εις βάρος του ανεξάρτητου, πλέον, Ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, οι οποίες κατά πληροφορίες αντιμετωπίστηκαν με εσωτερικό έλεγχο και αρχειοθετήθηκαν.

Από την πλευρά του, ο ίδιος δηλώνει αθώος, σε πλήρη άγνοια για το περιεχόμενο των βαρύτατων καταγγελιών. «Ο ίδιος δεν είχε λάβει γνώση ή είχε ποτέ κληθεί από οποιαδήποτε αρχή δικαστική ή άλλη προκειμένου να λάβει γνώση για κάποια καταγγελία. Δεν έχει κληθεί ποτέ από κανέναν και ποτέ δεν έχει λάβει γνώση καμίας καταγγελίας μέχρι την Παρασκευή που του κοινοποιήθηκε το αίτημα για την άρση της ασυλίας του. Δεν έχει καμία υποψία ότι μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο», δήλωσε η δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη, Σταματία Μάλλα.

Ποια είναι η γυναίκα που αναμένεται να κάνει δεύτερη καταγγελία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Γεωργούλης στην αρχή της παρουσίας του στις Βρυξέλλες, φέρεται να είχε επιτεθεί λεκτικά και σε μία κοπέλα η οποία βρέθηκε στο γραφείο του προκειμένου να κάνει την πρακτική της άσκηση.

Συγκεκριμένα, η κοπέλα βρέθηκε στις Βρυξέλλες από τον Νοέμβριο του 2019 έως και τον Μάρτιο του 2020, αφού και εγκατέλειψε την πόλη και το γραφείου του, μετά από φήμες που την ήθελαν θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς, από μέρος του ευρωβουλευτή.

Η ίδια φέρεται να είχε τον ρόλο φωτογράφου σε συνεντεύξεις του ευρωβουλευτή σε διεθνή ΜΜΕ, ενώ με την επιστροφή της στην Ελλάδα εργάζεται σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία.

Μαζί με την κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη, έφυγε την ίδια περίοδο και ο υπεύθυνος του γραφείου του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος και είχε φέρει την ασκούμενη στις Βρυξέλλες. Ο συγκεκριμένος άνδρας κατήγγειλε επιθετική συμπεριφορά απέναντί του και εργασιακό bullying από την πλευρά του ευρωβουλευτή.

Οι καταγγελίες των δύο δεν έχουν λάβει, μέχρι στιγμής, νομική μορφή.

Η τρίτη περίπτωση αφορά γυναίκα η οποία αναμένεται να καταγγείλει τον Αλέξη Γεωργούλη για σεξουαλική κακοποίηση και μάλιστα λέει πως έχει στοιχεία εις βάρος του. Ωστόσο, τότε έκανε απλή αναφορά και δεν προχώρησε σε επίσημη καταγγελία. Η γυναίκα φαίνεται να είναι σε επικοινωνία με δικηγόρο για την υπόθεσή της και για το αν θα πρέπει τώρα να προβεί σε καταγγελίες.