Το τρίτο επεισόδιο της 4ης σεζόν του «Succession» ήταν πραγματικός οδοστρωτήρας. Εάν ακόμα δεν έχετε προλάβει να το δείτε, σταματήστε να διαβάζετε. Εάν το είδατε και αισθάνεστε ακόμα μουδιασμένοι, συνεχίστε.

Το επεισόδιο, όπως υποσχόταν και ο τίτλος του (Connor’s wedding), έμελλε να είναι αφιερωμένο στην μεγάλη μέρα των Connor (Alan Ruck) και Willa (Justine Lupe). Αλλά, όπως και οι νεόνυμφοι έτσι κι εμείς λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Logan Roy (Brian Cox).

Την ώρα που ο γιος του δενόταν με τα ιερά δεσμά του γάμου με την αγαπημένη της καρδιάς του, ο πάδρε παδρόνε επιβιβαζόταν σε ένα αεροπλάνο για τη Σουηδία μαζί με τον Tom και τα υπόλοιπα ανώτερα στελέχη του. Ωστόσο, ο Logan Roy, σε μια από τις πιο συγκλονιστικές τροπές των γεγονότων της σειράς μέχρι στιγμής, κατέρρεει στο αεροπλάνο.

Ω, ναι. «Ο Βασιλιάς είναι νεκρός». Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο θάνατος του Logan είναι η πιο ανατρεπτική εξέλιξη του «Succession» μέχρι στιγμής. Ναι μεν ο εν λόγω χαρακτήρας είναι μεγάλος σε ηλικία – ίσως και να έπρεπε να το περιμένουμε. Όμως, πρόκειται – αν όχι για τον σημαντικότερο – για έναν από τους σημαντικότερους χαρακτήρες της σειράς κι επιπλέον έχει μέτωπα και υποθέσεις ανοιχτές. Ποιος μπορούσε να προβλέψει ότι ο θάνατός του θα ερχόταν μόλις τρία επεισόδια μετά την έναρξη της σεζόν;

Λοιπόν, η απάντηση στο πιο πάνω ερώτημα είναι το εξής: όποιος κοίταξε προσεκτικά την αφίσα της 4ης σεζόν του «Succession». Ναι, μάλιστα, όπως το ακούτε. Και για του λόγου το αληθές, η Sarah Snook, η ηθοποιός που υποδύεται τη Shiv, επιβεβαίωσε σε συνέντευξή της στον Jimmy Fallon ότι η αφίσα κρύβει ένα στοιχείο. «Δεν θα ξέρεις μέχρι να μάθεις», είπε. «Υπάρχει κάτι που μόλις αρχίσει να προβάλλεται η σεζόν, μπορεί να συνδεθεί με αυτή τη στιγμή».

Η αφίσα απεικονίζει την οικογένεια Roy να στέκεται στο μπαλκόνι ενός ουρανοξύστη με θέα τον ορίζοντα της Νέας Υόρκης. Ωστόσο, το υπονοούμενο δεν κρύβεται στο πλήθος των ασυνήθηστα μελαγχολικών Roys. Είναι πιο διακριτικό, όχι όμως δυσδιάκριτο. Απλώς θα λέγαμε πως περνά απαρατήρητο. Το τόσο δα στοιχείο είναι η αντανάκλαση ένας μοναχικού αεροπλάνου, που πετάει μέσα από τα σύννεφα, στην κορυφή της αφίσας.

Τα αεροπορικά ταξίδια έπαιζαν πάντα μεγάλο ρόλο στη σειρά. Οπως πολύ σωστά παρατηρεί και το Mashable, οι Roys πετάνε συνεχώς για ποιος ξέρει πού. Φυσικά, δεν πετούν με εμπορικές πτήσεις. Το «Succession» χρησιμοποιεί συχνά όλες αυτές τις πτήσεις των μελών της μυθικής οικογένειας ως ένα σύμβολο εξουσίας κι ένα μέσο επιβολής, όπως όταν στο δεύτερο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν ο Logan εμποδίζει τα παιδιά του να αναχωρήσουν με το ελικόπτερο της εταιρείας.

Ωστόσο, τα αεροπορικά ταξίδια πρόκειται να αποκτήσουν ένα εντελώς νέο νόημα στο πλαίσιο του «Succession», καθώς ο Logan καταρρέει και πεθαίνει κατά τη διάρκεια της πτήσης για Σουηδία, όπου σκόπευε να συναντήσει τον Lukas Matsson (Alexander Skarsgård) για να συζητήσουν τη συμφωνία εξαγοράς της αυτοκρατορίας του.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, ενδεχομένως και να μην υπάρχει πιο ταιριαστό μέρος για να αφήσει την τελευταία του πνοή κάποιος σαν τον Logan Roy από ένα ιδιωτικό τζετ, εντελώς απομονωμένος από την οικογένειά του.