Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης υπέβαλε την παραίτησή του από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ενώ παράλληλα ζητά την άρση της ασυλίας του στο ευρωκοινοβούλιο μετά από καταγγελία σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση, περιστατικό που είχε συμβεί προ τριετίας.

Σύμφωνα με το Mega όλα συνέβησαν στις Βρυξέλλες πριν από τρία χρόνια και η καταγγέλλουσα είναι εργαζόμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στέλεχος του ΠαΣοΚ.

Την ίδια ώρα οι βελγικές αρχές ερευνούν την καταγγελία, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ζητά απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ αφήνει και το ΠαΣοΚ στην ανακοίνωσή του για την υπόθεση Γεωργούλη, ενώ κάνει λόγο για σοβαρό ποινικό αδίκημα.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ότι ο ευρωβουλευτής τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεσή του: «Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που ειχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».

Μέτσολα: Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες βελγικές αρχές για άρση ασυλίας του Α.Γεωργούλη

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα ανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη.

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων» ανέφερε η κ. Μέτσολα.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Γεωργούλη

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια.

Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

ΝΔ ζητά απαντήσεις από ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία διερωτάται «σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία; Έγινε σήμερα για πρώτη φορά; Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Γεωργούλης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από αίτημα για άρση της ασυλίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τέθηκε εκτός κόμματος ύστερα από ενημέρωση που είχαν σήμερα για καταγγελία εις βάρος του.

Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία;
Έγινε σήμερα για πρώτη φορά;
Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΠαΣοκ: Ντροπή να διαρρέουν ονόματα

«Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη. Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠαΣοΚ.«Το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020» σημειώνει.Και προσθέτει: «Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν «υπαγορεύονται» από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές.»Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε:Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία.»Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον.Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας».