Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα δεν αποτελεί είδηση ότι μετά την ομιλία του στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε μια έκθεση ζωγραφικής. Ο γραμματέας του ΚΚΕ είναι γνωστό ότι τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για την τέχνη και τον πολιτισμό.

Αλλού είναι η είδηση αυτής της επίσκεψης και την αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης». Η είδηση είναι ότι ο Γραμματέας του ΚΚΕ επισκέφτηκε την αναδρομική έκθεση του συντοπίτη του Λαμιώτη ζωγράφου, Βασίλη Σίμου, από την περίοδο 1954-2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” του Δήμου Αθηναίων. Βέβαια ο Βασίλης Σίμος δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος ζωγράφος της δεκαετίας του ‘60, ήταν και ο καθηγητής του στο μάθημα των Καλλιτεχνικών στο Γυμνάσιο.

Έγραψε λοιπόν, ο Γραμματέας στο βιβλίο εντυπώσεων: “Θαυμάσια έργα! Σπουδαία έκθεση! Από έναν σπουδαίο καλλιτέχνη, σπουδαίο άνθρωπο, μεγάλο δάσκαλο. Απέραντη συγκίνηση για όσους τον γνωρίσαμε, ως καθηγητή μας στο 1ο Γυμνάσιο Αρρένων Λαμίας (Πέτρινο) και διδαχθήκαμε σχέδιο και ζωγραφική από τον Βασίλη Σίμο. Μια τεράστια ευγνωμοσύνη. Ευχαριστούμε”. Από ότι φαίνεται ο δάσκαλός του έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ομολογουμένη αγάπη που τρέφει ο Δημήτρης Κουτσούμπας για τις τέχνες και τον πολιτισμό.