Την ώρα που ο Πρωθυπουργός έδινε συνέντευξη στο Mega λέγοντας πως οι πολίτες δεν επιλέγουν μόνο κόμμα αλλά και πρωθυπουργό και ότι χρέος είναι η στήριξη απέναντι στην ακρίβεια, ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στην αγορά της Καλλιθέας, όπως έκανε και πέρυσι τέτοιες μέρες. Δεν έχασε βέβαια τη ευκαιρία και αναφέρθηκε  στον χαρακτηρισμό που έδωσε τις προάλλες ο Άδωνις Γεωργιάδης στο αρνί, «Porsche». Είπε ο κ. Τσίπρας συγκεκριμένα ότι οι ειρωνείες για «αρνί Porsche» και για πολιτικές που στην πραγματικότητα διευκολύνουν μονάχα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, τις μεγάλες αλυσίδες, είναι μη αποδεκτές πια και από τους καταναλωτές αλλά και από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Πρέπει να μπει ένα τέλος. Και όσο για τις τιμές σημείωσε πως έπιασαν ταβάνι «Ζήτησα μέτρα Ανάστασης για τους καταναλωτές και όχι Σταύρωσης», είπε. Εξέφρασε, μάλιστα  την ελπίδα και τη ευχή η Ανάσταση να έρθει γρήγορα  για τον μικρομεσαίο, τον εργαζόμενο, τον μισθωτό» και προχώρησε στη νέα πολιτική που ακολουθεί στον προεκλογικό αγώνα: Μείωση τιμών, αύξηση μισθών.
***

Γιατί ο Πρωθυπουργός απαγόρευσε το  TiKTok στους υπουργούς του

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA και την Ελεωνόρα Μελέτη και για το TikTok. Αποκάλυψε ότι δεν έχει την εφαρμογή στο κινητό του και έχει απαγορεύσει στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να το έχουν αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να το χρησιμοποιώ. Έχει μεγάλη απήχηση στους νέους, μπορώ με αυτό να μιλάω αδιαμεσολάβητα για σημαντικά ζητήματα. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα κανάλια που χρησιμοποιούν οι νέοι», είπε. Το ερώτημα παραμένει: Γιατί όμως απαγορεύει την εγκατάσταση TiKToK στα κινητά των υπουργών του. Έψαξα, ρώτησα και έμαθα:
Μου λένε λοιπόν πως ο Μητσοτάκης ορθότατα ανέφερε ότι υπάρχει εντολή στα κινητά των υπουργών του υπουργικού συμβουλίου να μην υπάρχει TikTok (θυμίζω ότι αντίστοιχη εντολή σε ΗΠΑ Και ΕΕ). Είναι οκ να χρησιμοποιεί κανείς το μέσο απλώς να μην είναι εγκατεστημένο για λόγους κυβερνοασφαλείας  στο δικό του κινητό που χρησιμοποιεί εργασιακά. Μάλιστα μου λένε ότι και οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να υποψιασμένοι από το TiKToK.
Η συμβουλή που έδωσαν είναι ότι πρέπει να προσέχουμε και  να είναι εγκατεστημένο καλύτερα σε τηλεφωνικές συσκευές συνεργατών ή φίλων και όχι στη δική τους συσκευή (αυτό ισχύει πρωτίστως για υπουργούς). Το πρόσφατο θέμα του σκανδάλου  των υποκλοπών, βλέπετε, κάνει εφεξής όλους προσεκτικούς. Στην κυβέρνηση αυτός που χρησιμοποιεί εδώ και καιρό  το μέσο δεν είναι άλλους από τον Πέτσα. Τον ρώτησα και με διαβεβαίωσε ότι είναι σε τηλέφωνο συνεργάτη.
***

«Άσε ρε φίλε ήσυχο τον Αντρέα, τι σχέση έχεις;»

Και αφού έγινε λόγος για TikTok, ιδού μια αναφορά του Κώστα Σκανδαλίδη. Η αλήθεια είναι ότι σχολίασε με έναν πρωτότυπο τρόπο τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου. Απλώς υπενθυμίζω πως ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται συχνά στον Ανδρέα Παπανδρέου και στο έργο της διακυβέρνησης του. Μέσω λοιπόν της γνωστής πλατφόρμας, TikTok, ο κ. Σκανδαλίδης απευθύνεται στον κ. Τσίπρα λέγοντας  του «άσε ρε φίλε ήσυχο τον Αντρέα, τι σχέση έχεις;».
***

Ελεύθερη με «βραχιολάκι» η Εύα Καϊλή

Ήταν η Εύα Καϊλή έως χθες η μοναδική που έμενε σε φυλακή του Βελγίου, ως τρόπαιο, όπως έλεγαν οι συνήγοροί της του σκανδάλου Qatar Gate. Ποτέ δεν παραδέχθηκε ενοχή και ίσως αυτός να ήταν ο λόγος που παρέμενε φυλακισμένη. Από χθες όμως είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική επιτήρηση. Η απόφαση για την Εύα Καϊλή ελήφθη μία μέρα νωρίτερα, ενώ απαιτούνται τρεις εργάσιμες μέρες για να αφεθεί ελεύθερη: «Η Εύα Καϊλή βγαίνει από την φυλακή με ψηλά το κεφάλι και με αξιοπρέπεια, δεν ομολόγησε αδικήματα που δεν έχει διαπράξει, θα αγωνιστεί για την αθωότητα της μέχρι τέλους», δήλωσε ο δικηγόρος της κυρίας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
***

Όταν ο Πρωθυπουργός έκλαψε (ιδιωτικά) για τα Τέμπη

Ρωτήθηκε στην ίδια συνέντευξη και για τα Τέμπη και είπε ότι «αισθάνθηκα πίεση και ιδιωτικά μπορεί να έκλαψα για τα Τέμπη. Εγώ μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματα μου αλλά πρέπει να διαχειριστώ την κρίση την επόμενη ημέρα». Και όταν ρωτήθηκε εάν τα παιδιά του  άσκησαν κριτική για την τραγωδία των Τεμπών, είπε: «Ήταν πολύ δύσκολη η τραγωδία αυτή. Αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη γι’ αυτό. Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί. Το σύστημα έπρεπε να είναι έτοιμο σε όλη του την έκταση. Υπάρχει ένα ερώτημα σε όλους: Γιατί έγινε; Και τα παιδιά μου, μου λένε «τι θα κάνεις για να μην ξαναγίνει;». Δεν μπορεί να μπαίνει κάποιος σε μέσο μεταφοράς και να νιώθει ανασφάλεια».
***

Το… δελφινάκι

Αυτό το… δελφινάκι που το έχει ως τατουάζ η Μαρέβα σίγουρα είναι αποκάλυψη. Μπορεί η ίδια να μην το είχε πει σε κανέναν, αλλά το αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός και μάλιστα σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, σε συνέντευξή του στο Mega. Η Μαρέβα, όπως έμαθα πήρε αυτή τη αποκάλυψη  με χιούμορ. Αλλά πώς να το κάνουμε το έμαθε όλος ο κόσμος. Και να σκεφτείτε δεν υπήρξε καν ερώτηση για το εάν έχει ή όχι τατουάζ η Μαρέβα. Απλώς τον ρώτησαν εάν θα έκανε τατουάζ και ιδού τι απάντησε: «Τα τατουάζ είναι πολύ της μόδας» είπε ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κάνει και ο ίδιος κάποια στιγμή. «Η σύζυγός μου έχει ένα δελφινάκι.. μου αρέσει η ιδέα αυτή. Αυτές είναι αποφάσεις της στιγμής» είπε και πρόσθεσε ότι «η συμβουλή μου στα παιδιά, λέω, προσέξτε γιατί είναι για μια ζωή, θα είναι εκεί για πάντα».
***

Στην περιφέρεια μεταφέρεται λόγω Πάσχα ο προεκλογικός αγώνας

 Στην περιφέρεια, λόγω Πάσχα, σε εκκλησίες, σε καφενεία και σε αυλές μεταφέρεται ο προεκλογικός αγώνας. Οι βουλευτές μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για τον μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη αναχώρησαν για τις εκλογικές τους περιφέρειες, όπου θα δώσουν τη μάχη του σταυρού. Πολλοί γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να εκλεγούν από την πρώτη κάλπη ένεκα της απλής αναλογικής, αλλά ευελπιστούν να έρθουν σε μια καλή σειρά, αφού στη δεύτερη κάλπη δεν θα υπάρχει σταυρός, αλλά λίστα. Η περίοδος του Πάσχα που συμπίπτει με την “καρδιά” της προεκλογικής περιόδου, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους υποψηφίους να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο και ακόμη και σε διαπροσωπικό επίπεδο, πριν αρχίσουν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις να περάσουν τα μηνύματα και τα διλήμματα που θέτουν ενόψει εκλογών.
***
 

Άλλος για  Τήνο τράβηξε κι άλλος για  Κέρκυρα το Πάσχα

Ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί οικογενειακώς για τις γιορτές του Πάσχα στο σπίτι του στην Τήνο. Δεν θα πάει ούτε στα Χανιά, ούτε σε κανένα βουνό. Η Τήνος δίνει τούτες τις άγιες ημέρες θρησκευτικά μηνύματα. Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί οικογενειακώς στην Κέρκυρα με τους Μπότηδες, ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραμείνει στην Αθήνα και θα κάνει Ανάσταση στην Μητρόπολη. Εν συνεχεία θα επισκεφθεί τους εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς για να ανταλλάξει ευχές και να τσουγκρίσει αβγά.
***

Όταν ο Κουτσούμπας ευχαριστεί τον δάσκαλό του

Μετά την ομιλία του στην τελευταία συνεδρίαση της βουλή, ο Γραμματέας του ΚΚΕ επισκέφτηκε μία έκθεση ζωγραφικής. Πού είναι η είδηση θα αναρωτηθεί κάποιος, άλλωστε τα συνηθίζει αυτά ο Κουτσούμπας. Η είδηση είναι ότι ο Γραμματέας του ΚΚΕ επισκέφτηκε την αναδρομική έκθεση του συντοπίτη του Λαμιώτη ζωγράφου, Βασίλη Σίμου, από την περίοδο 1954-2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” του Δήμου Αθηναίων. Βέβαια ο Βασίλης Σίμος δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος ζωγράφος της δεκαετίας του ‘60, ήταν και ο καθηγητής του στο μάθημα των Καλλιτεχνικών στο Γυμνάσιο.
Έγραψε λοιπόν, ο Γραμματέας στο βιβλίο εντυπώσεων: “Θαυμάσια έργα! Σπουδαία έκθεση! Από έναν σπουδαίο καλλιτέχνη, σπουδαίο άνθρωπο, μεγάλο δάσκαλο. Απέραντη συγκίνηση για όσους τον γνωρίσαμε, ως καθηγητή μας στο 1ο Γυμνάσιο Αρρένων Λαμίας (Πέτρινο) και διδαχθήκαμε σχέδιο και ζωγραφική από τον Βασίλη Σίμο. Μια τεράστια ευγνωμοσύνη. Ευχαριστούμε”. Από ότι φαίνεται ο δάσκαλός του έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ομολογουμένη αγάπη που τρέφει ο Δημήτρης Κουτσούμπας για τις τέχνες και τον πολιτισμό.
***

Μαζί στην ζωή μαζί και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Ο λόγος για τον Γιάννη Ραγκούση και την σύντροφό του Μαρίνα Κοντοτόλη που είναι ζευγάρι τα τελευταία χρόνια και πλέον και υποψήφιοι βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στον ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ζευγάρια στη ζωή γίνονται και βουλευτές ή ακόμα και υπουργοί. Οικογενειοκρατία, πιθανόν να πείτε, αλλά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν το βλέπουν έτσι.  Για παράδειγμα ο Θοδωρής Δρίτσας διετέλεσε Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και η Τασία Χριστοδουλοπούλου αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ακόμα ο Δημήτρης Παπαδημητρίου κατείχε τη θέση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενώ η Ράνια Αντωνοπούλου ήταν αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.  Η  κυρία Κοντοτόλη όμως δεν θα είναι  στην ίδια εκλογική περιφέρεια με τον Ραγκούση , αφού θα είναι υποψήφια στα Τρίκαλα απ΄όπου κατάγεται..