Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία-μπλόκο στο μόρφωμα Κασιδιάρη ήταν η τελευταία πριν από την διάλυσή  της και την προκήρυξη των εκλογών. Το κλίμα στη Βουλή ήταν προεκλογικό. Όχι μόνο στην αίθουσα της Ολομέλειας αλλά και στα πηγαδάκια των βουλευτών. Η αγωνία για την επανεκλογή τους ήταν έκδηλη. Όπως αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης» ελάχιστοι βουλευτές ήταν παρόντες, οι περισσότεροι θα έρχονταν το βράδυ στην ψηφοφορία.

Βουλευτές της ΝΔ να προσέρχονταν στην Βουλή με… δημοσκοπήσεις ανά χείρας, όχι μόνο της εκλογικής τους περιφέρειας αλλά πανελλαδικές. Τις έβλεπαν οι συνάδελφοί τους και έτρεχαν να ενημερωθούν. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που γνώριζαν ότι ίσως στις επερχόμενες εκλογές να μην είναι πλέον βουλευτές, με το σύστημα της απλής αναλογικής. Αποχαιρετούσαν ο ένας τον άλλον, ευχόμενοι και «Καλό Πάσχα» αλλά και «καλή… αντάμωση» στην επόμενη Βουλή.

Ήταν στο Εντευκτήριο και ο ψυχίατρος- βουλευτής Δημήτρης Βαρτζόπουλος με τους βουλευτές να του ζητούν συμβουλές. Ο ίδιος τους ξεκαθάριζε ότι όσο είναι βουλευτής θα τους εξετάζει δωρεάν, αλλά μετά θα χρεώνει την κάθε επίσκεψη προς 70 ευρώ. Ο Βαρτζόπουλος είναι ένας βουλευτής με τα καλύτερα βιογραφικά ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ. Δεν ενοχλούσε κανέναν, πιστός στους κομματικούς κανόνες, στενότατος συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και από τους λίγους βουλευτές που πήγαν στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Στη βεράντα του Εντευκτηρίου, οι καπνιστές γαλάζιοι βουλευτές, αλλά και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος τους έλεγε πως έχει τώρα 8 μήνες που δεν έχει καπνίσει, αλλά έβαλε κάποια κιλά. Οι νεοδημοκράτες ήταν προσηλωμένοι στα κινητά τους, και ήθελαν να μάθουν πληροφορίες.

 Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας περπατούσε στο περιστύλιο μαζί με την συντοπίτισσά του βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα. Ορισμένοι είπαν πως συζητούν την νέα υποψηφιότητα στο νομό αυτή του Γιούρκα Σεϊταρίδης.

Γύρω στις 2 το μεσημέρι ήρθε να μιλήσει στη Βουλή και ο Αλέξης Τσίπρας, Πρόσεξέ πως δεν ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον κάλεσε ωστόσο πάλι για ντιμπέϊτ, αλλά έμπλεξε το εγκώμιο του Μάκη Βορίδη. Τον χαρακτήρισε καλό ομιλητή και μάλιστα του πρότεινε αφού ο Μητσοτάκης δεν έρχεται στα ντιμπέϊτ ας στείλει τον Βορίδη να κάνουν μαζί μια τηλεμαχία.