Ελεύθερος με βραχιολάκι θα αφεθεί ο Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος είχε προφυλακιστεί για το σκάνδαλο του Qatargate, όπως επιβεβαιώνει στην Le Soir, ο εκπρόσωπος του.

«Μόλις ενημερωθήκαμε με ανακούφιση την επικείμενη απελευθέρωση του Μαρκ Ταραμπέλα. Ο ίδιος παραμένει, φυσικά, στη διάθεση των αρχών, εάν χρειαστούν περισσότερες πληροφορίες», δήλωσε ο εκπρόσωπός του μέσα από ένα σύντομο δελτίο τύπου. «Ο Μαρκ Ταραμπέλα διακήρυτε πάντα την αθωότητά του. Επίσης πάντα υποστήριζε ότι δεν υπάρχει κάτι για το οποίο μπορεί να κατηγορηθεί και ότι δεν έχει λάβει ποτέ χρήματα ή άλλο αντάλλαγμα για να επηρεαστούν οι απόψεις του».

Τη Μεγάλη Πέμπτη θα κριθεί η αποφυλάκιση της Καϊλή – «Δεν πρόκειται να ομολογήσω αδικήματα που δεν διέπραξα»

Από την πλευρά της, η Εύα Καϊλή αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου την Μεγάλη Πέμπτη για να εξεταστεί αν θα συνεχιστεί η κράτησή της ή θα απελευθερωθεί.

«Ποτέ δεν πρόκειται να ομολογήσω αδικήματα που δεν έχω διαπράξει ακόμα και αν με κάνουν κομμάτια», τονίζει χαρακτηριστικά η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, πλησιάζοντας προς τη ΜΕγάλη Πέμπτη και την ακρόαση της από το προδικαστικό συμβούλιο.

Δικηγόρος Καϊλή: «Το ένταλμα σύλληψης κατά της κ. Καϊλή δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ένταλμα σύλληψης υπό πίεση για να ομολογήσει»

Από την πλευρά του, ο Βέλγος δικηγόρος Σβεν Μαρί, ως εκπρόσωπος της Εύας Καϊλή για την υπόθεση του Qatargate, δήλωσε εξοργισμένος από την απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερο με βραχιολάκι τον Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι του φερόμενου ως «εγκεφάλου» της πολύκροτης υπόθεσης χρηματισμού από το Κατάρ, την ίδια ώρα που η πελάτισσα του παραμένει υπό κράτηση.

«Η κ. Καϊλή έχει ανακριθεί περισσότερες από 20 ώρες τις τελευταίες δύο εβδομάδες από την αστυνομία. Ήταν σε θέση να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις. Δεν τους αρέσει αυτό. Γιατί; Γιατί αυτές δεν είναι οι απαντήσεις που θέλουν. Και έτσι αυτό σημαίνει ότι το ένταλμα σύλληψης κατά της κ. Καϊλή δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ένταλμα σύλληψης υπό πίεση. Ποια είναι η πίεση; Ότι δεν βγαίνεις από τη φυλακή, αν δεν ομολογήσεις».

Σημειώνεται πως έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι με βραχιολάκι οι Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος θεωρείται «εγκέφαλος» του σκανδάλου, και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι.