Τέσσερις ημέρες πριν την επόμενη ακρόαση της Εύας Καϊλή από τις βέλγικες Αρχές και μετά την απόφαση να αποφυλακιστεί ο συγκατηγορούμενος και θεωρούμενος «εγκέφαλος» του Qatargate, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, η Εύα Καϊλή δηλώνει στον πως αισθάνεται φανερά αδικημένη.

«Ποτέ δεν πρόκειται να ομολογήσω αδικήματα που δεν έχω διαπράξει ακόμα και αν με κάνουν κομμάτια» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 μέσα από τις φυλακές.

Μετά τις αποφάσεις για αποφυλάκιση των Παντσέρι -Τζόρτζι οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο που παραμένουν κρατούμενοι είναι η Εύα Καϊλή και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα. Τόσο ο Τζόρτζι, όσο και ο Παντσέρι φαίνεται πως συνεργάστηκαν με τις βελγικές Αρχές με αντάλλαγμα την αποφυλάκισή τους με ηλεκτρονική επιτήρηση. Αντίθετα, η Εύα Καϊλή επιμένει στην αθωότητά της.

Πλέον, το ερώτημα είναι τι μπορεί να αναμένει η Εύα Καϊλή από το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών, ενώπιον του οποίου θα βρεθεί τη Μεγάλη Πέμπτη. Η υπεράσπισή της Ελληνίδας ευρωβουλευτού πρέπει να καθορίσει την στάση που θα κρατήσει.

Σημειώνεται ότι με βάση το ένταλμα για τη σύλληψή της -όπως είχε αποκαλύψει το Politico- η Εύα Καϊλή «είναι η βασική οργανωτής ή συνδιοργανωτής του κυκλώματος δημόσιας διαφθοράς και ξεπλύματος χρήματος».

«Στο ερχόμενο δικαστικό συμβούλιο θα δώσουμε μάχη για να αποδείξουμε την αναξιοπιστία του κ Παντσέρι. Θα έχουμε ισχυρά νεότερα στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα. Η ίδια αν και ψυχολογικά φορτισμένη επιμένει κατηγορηματικά στην αθωότητά της», ανέφερε ο συνήγορός της, κ. Δημητρακόπουλος.

«Αισθάνεται ένα αίσθημα αδικίας βλέποντας τους πρωταγωνιστές να είναι ελεύθεροι, να είναι στο σπίτι τους και η Εύα Καϊλή που δίνει μάχη για την αθωότητά της να είναι μέσα. Είναι μια προκλητική αντινομία την οποία διακρίνουμε στο ποινικό βελγικό σύστημα», πρόσθεσε.

«Η αποφυλάκιση του Παντσέρι είναι προϊόν συναλλαγής, δέχτηκε να πει ψέματα κατά της Εύας Καϊλή και το αντάλλαγμα ήταν να αφεθεί ελεύθερος. Αυτός που είναι αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί εγκληματική οργάνωση υπάρχει αλλά δεν συμμετέχει σε αυτήν η κυρία Καϊλή», κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.