Θέση για την πρόσφατη δημοπρασία στην οποία τα γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου πωλήθηκαν έναντι 25.000 ευρώ, μίλησε η τελευταία σύζυγος του ιδρυτή το ΠΑΣΟΚ, Δήμητρα Λιάνη.

«Δεν αμφισβητώ ότι είναι ένα παλιό ζευγάρι γυαλιά του Ανδρέα, αλλά τα «εμβληματικά» τα έχω εγώ στη διάθεσή μου».

Δήμητρα Λιάνη για γυαλιά Ανδρέα Παπανδρέου: «Δεν είναι τα εμβληματικά, αυτά τα έχω εγώ»

Ειδικότερα, η Δήμητρα Λιάνη μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για τη δημοπρασία της Creaid, όπου δημοπρατήθηκαν αντικείμενα σημαντικών προσωπικοτήτων, με τα έσοδα να πηγαίνουν για την ενίσχυη του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο Ελπίδα.

«Ήθελα να εστιάσω σε τρία σημεία. Πρώτον, είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που έχουν πάει στην «Ελπίδα», γιατί πραγματικά το έργο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη είναι σημαντικότητα για την Ελλάδα και έλειπε. Δεύτερον, ότι ήταν το πιο ακριβό τίμημα που έγινε σε αυτή τη δημοπρασία από διάφορες προσωπικότητες. Για παράδειγμα, το κομπολόι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έφτασε να είναι περίπου 3.000 ευρώ, ενώ του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν 25.000 ευρώ. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι ο Ανδρέας πια έχει περάσει σε άλλη κλίμακα» ανέφερε, αρχικά, η Δήμητρα Λιάνη.

«Όχι ενός απλού πολιτικού και γι’ αυτό επίσης είμαι χαρούμενη γιατί υπάρχει στις καρδιές και στη συνείδηση του ελληνικού λαού σαν τεράστιος μύθος. Τρίτον, ήθελα να σχολιάσω ότι εφόσον επρόκειτο για ιερό σκοπό, γιατί δεν ήρθαν σε επαφή με εμένα οι άνθρωποι αυτοί να τους δώσω εγώ τα «εμβληματικά» γυαλιά; Δεν αμφισβητώ ότι ήταν ένα παλιό ζευγάρι γυαλιά του Ανδρέα αλλά τα «εμβληματικά» όπως τα λένε, που είναι τα ίδια της φωτογραφίας, θα μπορούσα να τους τα έχω δώσει εγώ. Εγώ τα έχω στη διάθεσή μου, γι’ αυτό σας το λέω», αποκάλυψε η Δήμητρα Λιάνη.