Τα γυαλιά που φορούσε ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου, πωλήθηκαν έναντι 25.000 ευρώ σε δημοπρασία που διενεργήθηκε για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο Ελπίδα.

Αξίζει να τονιστεί ότι μέχρι τις 5 χθες το απόγευμα η τιμή τους ήταν στις 17.000 ευρώ. Όμως, κυριολεκτικά τις τελευταίες στιγμές της δημοπρασίας, δύο υποψήφιοι πλειοδότες «κονταροχτυπήθηκαν» ανεβάζοντας το ποσό της δημοπρασίας στα 25.000 ευρώ.

Νέος κάτοχος των γυαλιών του Ανδρέα Παπανδρέου είναι πλέον ένας νεαρός εφοπλιστής. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, πρόκειται για γόνο επιχειρηματικής οικογένειας που έτρεφε μεγάλη εκτίμηση για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και ήθελε να έχει στην κατοχή του αντικείμενα που σχετίζονται με την μεγάλη αυτή πολιτική προσωπικότητα της Ελλάδας.

Παράλληλα, βέβαια, ήθελε με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσει και τον ιερό σκοπό της δημοπρασίας.

Μιλώντας για την εξέλιξη της δημοπρασίας ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου, Νίκος, σχολίασε: «Πέρασε το στόχο! Χαίρομαι ότι πήγε καλά και για τα γυαλιά και για την Ελπίδα!». Σχολιάζοντας την άνοδο του ποσού τις τελευταίες ώρες, σημείωσε: «Δεν το πρόσεξα, δεν το είδα. Απίστευτο: Είναι η στρατηγική των αγοραστών, απίστευτο είναι αυτό».

Ερωτώμενος αν θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με το νέο κάτοχο των γυαλιών, ο Νίκος Παπανδρέου, τόνισε: «Αυτό εξαρτάται από τον άνθρωπο προφανώς».

Τέλος, σχολιάζοντας την τιμή και το τι αυτή δείχνει, ανέφερε: «Δείχνει ότι έχει γίνει λίγο cult το θέμα «Ανδρέα». Φτάνουμε στο επίπεδο του μύθου που εμένα δεν μου αρέσουν οι μύθοι αλλά η κοινωνία χρειάζεται μύθους».