Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του σκανδάλου που ταλανίζει εδώ και μήνες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Αντόνιο Παντσέρι, αποφυλακίζεται με βραχιολάκι, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα της βελγικής εφημερίδας Le Soir.

Ο Ιταλός πολιτικός βρίσκεται στη φυλακή για την υπόθεση του Qatargate, σχεδόν τέσσερις μήνες, από τις 9 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο, ο Αντόνιο Παντσέρι υπέγραψε με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα μνημόνια βάσει των άρθρων 216/1 έως 216/8 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Τα άρθρα αυτά αφορούν σε υπόπτους που μετανόησαν για μία υπόθεση.

Ουσιαστικά, ο νόμος αυτός του επιτρέπει να επωφεληθεί από διαπραγματεύσεις και μειωμένη ποινή σε αντάλλαγμα με πλήρη και ειλικρινή ενημέρωση για τα εγκλήματα ή τα αδικήματα που διέπραξε ο ίδιος και οι συνεργοί του.

Παραμένουν υπό κράτηση η Εύα Καϊλή και ο Μαρκ Ταραμπέλα

Για την υπόθεση του Qatargate παραμένουν στη φυλακή τόσο η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, στο Χάρεν, όσο και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, στο Μαρς αν Φαμέν. Όσον αφορά τον σύντροφο της κας Καϊλή και πρώην βοηθό του κ. Παντζέρι, Φραντζέσκο Τζόρτζι, έχει και αυτός αποφυλακιστεί αφού του τοποθετήθηκε ηλεκτρονικό βραχιόλι στα τέλη Φεβρουαρίου. Τέλος, ο Ιταλός ευρωβουλευτής, Αντρέα Κοζολίνο, βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Νάπολη εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για πιθανή παράδοσή του στις βελγικές αρχές.